Provident
blog

TOP úti célok a téli sportok szerelmeseinek

Síelés, snowboard, sífutás… Ezek a téli sportok a mínuszokban is karban tartanak minket! Akkor pedig különösen egészségesek, ha a friss hegyi levegőn gyakorolhatunk. Itthon sajnos kevés természetes pálya áll a csúszni vágyók rendelkezésére, de külföldön is oda kell figyelni arra, hogy kellően magasra menjünk, különben könnyen hoppon, azaz hó nélkül maradunk – különösen a szezon elején. Szerencsére tudunk pár helyet Európában, ahol biztosra mehetnek a síelők!

Ausztria

Nem véletlen, hogy Magyarországról nyugati szomszédunkat keresik fel legtöbben, ha a téli sportoknak akarnak hódolni. Ám sógoraiknál se mindegy, hogy melyik városba megyünk, illetve milyen pályát választunk. Ischgl falvacskája például 1370 méter magasan helyezkedik el az Alpokban, de a hozzátartozó síkomplexum 2870 méterig is felmegy, még a svájci határon is átnyúlik. A fiatalabbak számára különösen vonzó úti cél lehet, hiszen élénk éjszakai élet és könnyűzenei koncertek teszik felejthetetlenné az ott töltött időt. A mozirajongóknak pedig előszeretettel ajánljuk Söldent, a városka ugyanis feltűnt a legutóbbi James Bond film, a Spectre filmkockáiban. A lakott rész 1360 méteren található, de a legmagasabb csúcs 3678 méter (ezzel a második az országban, csak a Großglockner előzi meg).

Provident tipp

Ha az utazáshoz szükséged lenne kölcsönre, akkor figyelmedbe ajánljunk a következő lehetőséget. Kérj visszahívást, és minden szükséges tájékoztatást megkap munkatársunktól!

Olaszország

Itália síparadicsomait általában a szokásosnál lassabban éri el a szezon eleji fagy, de akad egy pálya, ahol novembertől egészen májusig hódolhatunk téli szenvedélyünknek: Cervinia. Ismét egy olyan terepről írunk, ami Svájccal osztozik a dicsőségen: a pályarendszer behálózza a Matterhornt, így a svájci megyei jogú város, Zermatt is magáénak tudhatja a megtisztelő „Európa legmagasabb sípályája” címet.  Nem csoda, hiszen a csúcslift 3800 méter fölé repíti a merész sportolókat. Maga a falu 2050 méteren található, ami szintén nem nevezhető átlagosnak.

 

Franciaország

A sírajongóknak nem kell bemutatni, de méltatlan lenne kihagyni a felsorolásból az egyik legnépszerűbb francia desztinációt, a festői Les Deux Alpes-t. 200 kilométer hosszú magaslati sípályái 1650 és 3570 méterrel a tengerszint felett terülnek el, és 200 darabnál is több hóágyú biztosítja, hogy véletlenül se maradjunk hó nélkül a novemberi nyitás után. Aki viszont „Európa legmagasabb sífalujában” szeretne megszállni, annak irány Val Thorens! A lakott falu 2300 méter magasan fekszik, a sípálya csúcsa pedig 3230 méter, így itt sem lesz hóhiánya senkinek.

 

Ti mikor csatoljátok fel a léceket?