Provident
blog

Budapestről 1 órán belül megközelíthető túrahelyek

Nehezen vágsz neki egy nagyobb túrának? Szerencsére Budapest környékén is rengeteg kirándulóhely és lehetőség van a hétköznapokból való kiszakadásra! Összegyűjtöttünk öt sétaútvonalat és helyszínt a főváros közelében, amelyek garantáltan elnyerik tetszésed!

Dobogókő

Ha az aktív pihenést szereted, indulj el a hegyekbe és legyen az úti célod Dobogókő, ahonnan csodás kilátás nyílik a Börzsönyre és a Dunakanyarra. Nem véletlen, hogy egyike a top 3 magyarországi kirándulóhelynek, hiszen egy-egy hosszabb kirándulás keretében elérhető innen a Rám-szakadék, a Vadálló-kövek és a Pilis-tető is, de természetesen rövidebb és könnyebb körséták is teljesíthetőek innen kiindulva.

Dunakanyar – Nagymaros és Zebegény

Mind Nagymaros, mind Zebegény a Dunakanyar legnépszerűbb kirándulóhelyei közé tartoznak, éppen ezért az őket összekötő túraösvényt előszeretettel ajánljuk a figyelmedbe! A kb. 8 km-es túraútvonal könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is. Ha az ottani vonatra is felszállnátok, több látnivaló is beleférhet út közben, mint például a Remete-barlang és a Julianus-kilátó. Szuper kirándulóhely Budapest környékén!

Dunakanyar - Nagymaros és Zebegény

Piliscsaba – Dévényi Antal-kilátó

Piliscsaba felett, a Nagy-Kopasz tetején 447 méter magasan áll a különleges Dévényi Antal-kilátó, amelynek tornyából elképesztő körpanoráma tárul a Pilis és a Budai-hegység vonulataira. Bár a dzsenga fajátékra hasonlító kilátó csak gyalogosan közelíthető meg, kisebb gyerekekkel is bátran neki lehet vágni, hiszen a piliscsabai vasútállomástól kevesebb mint 1 óra gyaloglással elérhető.

Gödöllői dombság – Margita-kilátó

A Gödöllői-dombság a Duna-Ipoly Nemzeti Park része, és rengeteg kincset rejteget magában, mint a babat-völgyi tavakat vagy a domonyvölgyi réteket. Legmagasabb pontjára, a 344 méter magasan fekvő Margita-kilátóhoz sem megerőltető felsétálni, mégis látványos. A csúcson találjuk a Margita-kilátót, amely egy kevésbé modern, viszont annál érdekesebb henger alakú betonkolosszus.

Bokodi-tó

A Vértes-hegység lábánál fekvő Bokodi-tó egy különleges „úszó” faluval rendelkezik, amely a kirándulók egyik kedvenc fotóhelyszínévé vált az utóbbi években. A cölöpökre épült horgászházakat hosszú fapallókból álló stégeken keresztül lehet megközelíteni. Azonban fontos tudni, hogy az épületek magántulajdonban vannak, így semmiképp se zavarjátok meg az itt horgászók nyugalmát!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Bokodi-tó

Ti merre kirándultok legközelebb?