Provident
blog

5 házi praktika az illatos fürdőszobáért

A tiszta, illatos fürdőszoba mindannyiunk vágya, de azért valljuk be, hogy sokat suvickolni és a csempék felett görnyedni egyikünk sem szeret. Most mutatunk 5 olyan tippet, amikkel nemcsak, hogy gyorsan rendbe teheted a mosdódat, de nem is kell sokat költened a friss fürdőszoba megteremtésére. Illatosító pálca, párologtató, természetes csempetisztító – nézd meg az olcsó trükköket!

5 házi praktika az illatos fürdőszobáért

5 praktika az illatos fürdőszobáért

1. Ugyan a takarítással kezdődik a tiszta fürdőszoba, a frissességhez mégis sok más dolog is hozzájárul, ilyen például az illatosító. Illatosító pálca boltban is vásárolható, de te magad is könnyen készíthetsz ízlésedhez illő illatút és stílusút.

Amire szükséged lesz:

  • Egy általad választott illóolaj
  • Illatmentes növényi olaj (ez lehet ricinus vagy mandulaolaj)
  • Egy helyes üvegcse
  • Pár darab hurkapálca

Az üvegbe töltsd bele a növényi olajat, csepegtess rá 20-30 cseppet a kiválasztott illóolajból, és dugj az üveg szájába 8-10 hurkapálcikát.

Ez az illatosító házilag is nagyon könnyen elkészíthető, a hurkapálcák felszívják az illatos olajat és így friss és illatos lesz a fürdőszobád pár perc alatt.

2. Ha más praktikát választanál az illatosításhoz, akkor a párologtató lehet a jó megoldás számodra. Egy cserép- vagy kerámiatálba önts langyos vizet és csepegtess bele illóolajat, de beszerezhetsz egy igazi párologtatót is, aminek az aljába mécsest helyezve folyamatosan melegen tarthatod az illóolajos vizet. Ezt a megoldást akkor javasoljuk, ha jól szellőző és nem túl párás a fürdőszobád.

3. Ha pont a nedves levegővel gyűlik meg a bajod, akkor tegyél ki egy lapos tálba szódabikarbónát vagy akár egyszerű konyhai sót, ezek felszívják a nedvességet és a kellemetlen szagokat is megkötik. A tálkába tehetsz szárított levendulát vagy citromhéjat, de csepegtethetsz rá illóolajat is, megteremtve így a frissességet fürdőszobádban. Készíthetsz levendulazsák illatosítót is, amit szintén felfüggeszthetsz a fürdőszobába!

4. A párás levegő sajnos együtt jár a penészedéssel A csempék közötti fuga megtisztításához nem kell megvenned a drága fertőtlenítőszereket, válaszd inkább a pénztárcabarát megoldást: a paraffin gyertyát! Ezzel dörzsöld át a lemosott csempék közét: a paraffin összegyűjti a szennyeződéseket, és a viasz víztaszító hatása miatt a fuga tovább tiszta marad, mintha vegyszerrel takarítanál a mosdóban.

5. Ha a penész a zuhanyfüggönyödet sem kímélte, akkor mosd ki úgy, hogy teafaolajat csepegtetsz az öblítőhöz. Ez az olaj fertőtlenítő hatású, így nemcsak átmenetileg tűnteti el, hanem ki is írtja a penészgombát a zuhanyfüggönyről.

Ti milyen házi praktikát használtok takarítás során? Osszátok meg velünk kommentben!