Provident
blog

5 könnyen és gyorsan elkészíthető fogás az egész családnak

A hétköznapokon, a mindennapi munka mellett nehezen lehet több órás, hosszadalmas receptek kivitelezését beiktatni a rutinunkba, éppen ezért olyan tippeket és ötleteket gyűjtöttünk össze, amikkel a ti is finomakat ehettek, minimális elkészítési idővel!

Változatos saláták mindenkinek

Közhely lenne azt állítani, hogy a saláták kicsit sem táplálóak, azokkal nem lehet jóllakatni egy egész családot. Nos, itt az idő, hogy tartalmasan töltsük meg a zöld alapot! Ha szeretnénk előre felkészülni a heti étkezésekre, akkor a menü megtervezésén túl arra is lehetünk tekintettel, hogy pár napra előre felszeletelünk és bedobozolunk néhány összetevőt. Így aznap már csak gyorsan bele kell csak borogatnunk őket egy tálba és ízesítni.

De, hogy mi is kerüljön a salátába? Az alapja lehet rukkola, madársaláta, jégsaláta vagy bármelyik zacskós vegyes saláta.

Ezután jöhetnek az olyan elemek, mint az egyéb zöldségek: paradicsom, paprika (akár valamelyik verziója is), uborka, cukkini vagy gomba (amit persze előtte pároljunk meg). Kiegészíthetjük aztán különféle húsokkal is, és, ha a fenti alapunkat kedvünkre összekészítettük, megszórtuk egy kis olajjal és esetleg a kedvenc sajtunk és a magvaink is belekerültnek a mixbe, akkor azt még mindig tovább tudjuk fokozni. Hogyan?  Ha alapból nagyban gondolkodunk, válasszuk szét az adagot, az egyikhez főzzünk ki penne, masni vagy más kisebb formájú tésztát, a másikhoz pedig alig negyed óra alatt készíthetünk bulgurt, kölest, de akár árpát! Máris két napra előre főztünk!

recept ötletek

Azok az ételek, amiket elég csak betolni a sütőbe

Talán azok a legegyszerűbb ételek, amiket elég összeállítani, betenni a sütőbe és csak várni, hogy a mennyei illatuk belengje az egész konyhát!

Választhatjuk a klasszikus rakott krumplit, hiszen a belevaló tojást és krumplit gyorsan elő tudjuk készíteni, aztán már csak össze kell pakolni egy nagy tepsibe a kolbásszal, tejföllel és már sülhet is a mennyei finomság!

Ha szeretnénk egy kis extrát vinni a mindennapokba, akkor válasszuk a pestós csirkét! Ehhez mindössze csirkemellre, spenótlevelekre (fagyasztva vagy frissen is jó), paradicsomra, pestóra és sajtra lesz szükségünk. Terítsük le egy tepsi aljára a sózott – borsozott csirkemelleket, kenjük el rajta pár evőkanál pestót a saját ízlésünknek megfelelően, majd terítsük rá a spenótot és a felkarikázott paradicsomot, végül a sajt felét. Ezeket persze még megspékelhetjük egy kis gombával, cukkinivel vagy más idény zöldséggel is. Letakarva süssük nagyjából 20 percig, aztán tegyük rá a sajt másik felét és pirulásig süssük tovább! Egy ilyen klasszikus ételt hamar összerakhatunk és az egész család kedvére falatozhat belőle.

 

Néha engedj a csábításnak is!

A pizza is lehet könnyen és gyorsan elkészíthető étel, hogyha előre gondolkodunk! Előző este keverjük be a tésztát, aztán tegyük a hűtőbe, majd aznap már csak nyújtanunk kell, alaposan megpakolni a kedvenc feltéteinkkel, és máris süthető.

 

A tésztát mindenki szereti, ugye?

Kevés egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető fogás van, mint egy finom tészta! A klasszikus receptek sem túlozzák el a feltéteket, alig pár összetevőből máris íncsiklandó ételt készíthetünk, hiszen amíg megfő a tészta, addig se perc alatt elkészül a szósz is!

főzés otthon

Az eredeti Carbonara spagettihez mindössze tojás, szalonna, parmezán, só-bors és olívaolaj kell a tésztán túl, elkészítése pedig rendkívül egyszerű és gyors!

Kísérletezhetünk persze paradicsomos alapokkal és egy kis chilivel megbolondítva mennyei Arrabbiata szószt készíthetünk, de a klasszikus bolognai is gyorsan és könnyedén készül el.

 

Bolondítsd meg szószokkal!

Az egyszerűen nagyszerű ételek születhetnek maradék újrahasznosításaként is. Egy korábbi cikkünkben bemutattunk azt a 10 egyszerű szószt, amivel bármilyen ételt feldobhatsz, nos, itt az idő, hogy újra elővegyük!

Ragadd meg az alkalmat és párosítsd össze a hűtődben található finomságokat: készíts egy tejfölös szószt sültekhez, tésztákhoz vagy éppen salátákhoz, de mennyei édes szószokat is összeüthetsz például palacsintához vagy gyümölcsös desszertekhez!

 

Készen állsz a gyors és finom ételekre?