Provident
blog

A PET palack felhasználás 3 módja

Úgy érzed, hogy túl sok hulladékot termelsz a háztartásodban, pedig fontos számodra a környezetvédelem? Kreatív ötletek segítségével a műanyag palackokból mutatós és hasznos tárgyakat készíthetsz, olyanokat, amikre aztán pénzt sem kell már költened. Olvasd el, mi mindenre jó egy kiürült PET palack!Számos olyan hulladék keletkezik az otthonodban, amiknek nem kell a kukában végezniük: a műanyag palack remek példa erre, hiszen meglepően sokféleképpen használhatod fel az üres üvegeket. Az újrahasznosítás pet palackból egyáltalán nem nehéz, csak a képzelőerődre van szükséged, és egy kis alkotókedvre.

Mi mindent készíthetsz PET palackból?

 

Virágtartó

Vágd le egy palack tetejét, szúrj lyukakat az aljába és fújd le festékszóró spray-vel vagy fesd le vízálló festékkel. Ha megszáradt a festék, tegyél apró kavicsokat a palack aljába, majd töltsd meg virágfölddel és ültess bele virágot. Olyan színű és méretű virágtartót készíthetsz az először kidobásra ítélt flakonokból, amilyeneket csak szeretnél: lehetnek egyszínűek, mintásak, ragaszthatsz rájuk kavicsokat, kagylókat, vagy a család minden tagjának készíthetsz névre szólót.

Ceruzatartó

Íróasztalodra ceruzatartót is csinálhatsz palackból: vágj ketté egy műanyag flakont és az alsó részét kend be ragasztóval, amíg nem köt még meg a ragasztó, addig tekerd körbe szalaggal, zsinórral, vagy szórj rá gyöngyöket. Ha kisebb, fél literes palackokból készítesz így tárolót, akkor ezek tökéletesen jók lesznek a smink cuccaid tárolására, ráadásul kifejezetten jól mutat majd, ahogy a színes tárolók sorakoznak a fürdőszobapolcodon.

Madáretető

Ha a környezetvédelem mellett az állatok is fontosak számodra, akkor pet palackból madáretetőt is készíthetsz a hidegben nálunk telelő madaraknak. A palack közepét szúrd át, a lyukon nyomj át egy fakanalat vagy egy erősebb botot – ez olyan hosszan lógjon ki a palackból mindkét oldalon, hogy egy madár kényelmesen rászállhasson. A bot felett vágj egy nagyobb lyukat, amin keresztül kicsipegethetik a madarak a palackban lévő finomságot. Az üveget töltsd meg magokkal, a flakon nyakára pedig köss egy erősebb zsinórt, amivel felakaszthatod egy faágra az elkészült madáretetőt.

A hulladék újrahasznosítás egyáltalán nem kíván meg sok mindent tőled: nem jár külön utánajárással és nem kerül pénzbe sem, mégis olyan tárgyakat készíthetsz így, amikre aztán már költened sem kell.

Ti mi mindent készítettetek már belőle? Osszátok meg velünk kommentben!