Provident
blog

Ablaktisztítás szinte ingyen

Sokan spórolnak az ételekkel, a fűtéssel, a villannyal, vagy éppenséggel a vízfogyasztással egészen egyszerű módszerekkel. Még többet megspórolhat a háztartási kiadásokon, hogy ha nemcsak a rezsin, hanem például a tisztítószereken is spórol. Pofonegyszerű tippek azoknak, akik nem akarnak belefulladni a háztartás „üzemeltetési” költségeibe. Megosztunk Önnel két apró, de mégis nagyszerű trükköt, aminek a segítségével szinte ingyen megússza az ablaktisztítás költségeit.

  1. Kristálytiszta ablakok újságpapír használatával

A papírtörlő sok esetben hasznos és adott esetben nélkülözhetetlen a ház üvegfelületeinek megtisztítása, fényesítése azonban nem tartozik ezen esetek közé. Mára már el is felejtettük, hogy annak idején nagyszüleink, dédszüleink hogyan varázsolták tisztára a ház ablakait, pedig sokat tanulhatnánk tőlük. Anélkül, hogy drasztikus változtatásokra lenne szükség a háztartásban, ajánljuk a következő egyszerű és ingyenes (!) trükköt.

Nem olvas újságot? Manapság ez már egyáltalán nem meglepő, hiszen az interneten is megtalálhat minden Önnek fontos információt. Ugyanakkor, ha benéz a postaládájába, akkor egész biztos, hogy lesz ott egy tucat szórólap, akciós újság, kerületi lap, amelyek  tökéletesen megfelelnek az olcsó ablaktisztítás feltételeinek. Papírtörlő helyett használjon újságpapírt az ablakok fényesítésére és felejtse el a plusz kiadásokat, amiket eddig papírtörlőre pazarolt! Fontos, hogy az ablaktisztításhoz használt újságpapír ne legyen fényes papírból és minél könnyebb, vékonyabb a papír, annál jobb.

  1. Ne pazarolja a tisztítószert

Tegye a szívére a kezét, ugye Ön is az ablakra fújja először a tisztítószert? Ezzel sajnos rengeteg tisztítószert és pénzt pazarol, hiszen van az üvegfelületek tisztításának egy olcsóbb, ámde ugyanannyira hatékony módja.

Egy vizes ruhával tisztítsa meg az ablakot a portól és az egyéb szennyeződésektől, majd a tisztítószert fújja az újságpapírra, és úgy vigye fel a tisztítandó felületre. Egy átlagos ablaktábla tisztításához így a korábbi 5-6 fújás helyett 2-3 fújás elegendő, így a drága tisztítószer kétszer annyi ideig lesz elég.