Provident
blog

Keresse a leértékelt élelmiszereket!

Lehetséges vajon fél áron megvásárolni minőségi élelmiszereket? Természetesen igen, a leértékelt áruk vásárlásával lehetősége nyílik rá, hogy bizonyos romlandó termékeken 40-50%-ot spóroljon. Figyelmesen kell járnia a szupermarketekben, csupán ennyi a titka a spórolásnak!

Az élelmiszer drága, ez sajnos tény. Ha Ön is jegyzi a háztartása napi kiadásait, akkor már az első hónap után látni fogja, hogy az egyik, legnagyobb háztartásban előforduló kiadási tétel a napi betevő beszerzése. A közműveken, kozmetikai cikkeken, a tisztítószereken tud spórolni, miért ne tehetné meg ugyanezt az élelmiszerekkel?

A jó hír, hogy megteheti és még csak nem is kell lejjebb adni az igényeiből! Az élelmiszer kiadásokon  ugyanis nem csak úgy lehet spórolni, hogy silány terméket vásárol. Sőt, a gyenge minőségű termékek vásárlásával, a „műanyag” ételekkel hosszú távon csak nagyobb költségekbe veri magát, úgyhogy ezt semmiképp sem ajánljuk. Spórolni úgyis lehet, hogy nem adja alább a megszokott életszínvonalát, és egészséges ételek kerülnek az asztalra.

Ha leértékelést olvas, akkor minden bizonnyal Ön is a heti akciós újságok kínálatára gondol, és persze ezzel is tud spórolni 15-20%-ot a hétvégi bevásárláson, de mi most a napi „akciókra” szeretnénk felhívni a figyelmét. Bizonyára Ön is találkozott már a kedvenc boltjában a „leértékelt áruk” polcával. lényege, hogy azokat a pékárukat, zöldségeket és gyümölcsöket, tej- valamint húsárut – tehát a romlandó élelmiszereket -, amiknek a szavatossága aznap, vagy 1-2 napon belül lejár, akciósan kínálja a bolt vezetése. Eznem csak a vásárlóknak, de a boltnak is megéri, hiszen ha haszon nélkül túlad rajta, még úgyis kevesebbet bukik, mintha rajta maradna az egész készlet.

Ha Ön figyelmesen vásárol, akkor 40-50%-os kedvezménnyel vásárolhat meg többféle élelmiszert.