Provident
blog

DIY adventi koszorú újrahasznosított anyagokból

Bizony közeledik a karácsony, de addig, amíg majd a fa köré gyűlhet a család, még meggyújtjuk a négy gyertyát advent vasárnapjain. Ahogy a karácsonyfa alá az ajándékok, úgy az adventi koszorú házilag is elkészíthető! DIY adventi koszorú ötletek és ünnepi dekorációs tippek sorakoznak most nálunk, nézzük őket!

Az adventi dekoráció nemcsak a négy gyertyából áll, az egész lakást feldíszíthetjük már karácsony előtt. A bejárati ajtóra készíthetünk koszorút bogyós ágakból vagy fenyőből: egy erős szalaggal kötözzük össze az ágakat, ha szeretnénk, dekoráljuk az előző években már otthon használt anyagokkal, és kössük fel az ajtónkra.

Egy-egy csillag, egy hógömb, egy csak rövid időre meggyújtott gyertya mindannyiunk otthonában biztosan lapul a nem használt kacatok között. Nézzünk először körül, aztán vásároljuk be, ha egyáltalán szükséges. Adventi koszorú rendelés helyett legyünk kreatívak és abból alkossuk meg lakásunk karácsonyi hangulatú díszeit, amiket otthon találunk.

A koszorú készítés házilag sem lehetetlen! Egy koszorú alapot csak egyszer kell megvásárolnunk, majd minden évben újradíszíthetjük azt – az ügyesebbek persze maguk is megköthetik a koszorú alapját. Ha nem hagyományos koszorút szeretnék, akkor készítsünk adventi tálat: a négy gyertya mellé pár fenyőágat, kisebb almát, szárított narancsot, mogyorót tehetünk. A tálra szórhatunk gyöngyöket, csillámot, üveggömböket, igazából bármit, ami nekünk a karácsonyi hangulatot idézi meg.

Otthonunkban egy-két égősort már november végén, december elején feltehetünk az ablakba, vagy a könyvespolc széléről is lelógathatjuk azokat. Esténként, amikor mindenki otthon van, kapcsoljuk be, a fények már karácsony elérkezése előtt ünnepi hangulatot teremtenek így lakásunkban.

Nem kell megvárunk december 24-ét a díszítéssel, akasszunk fel pár karácsonyi díszt a lakás különböző részeiben, vagy ragasszunk fel csillagos matricákat az ablakokra, tükrökre.

Attól, hogy időt szánunk a díszítésre, csak még kedvesebbek lesznek számunkra az elkészült díszek.