Provident
blog

DIY arcmaszk tippek – Csináld magad!

Tudjuk, hogy egyszerűbbnek tűnik bemenni a boltba és leemelni egy márkás és jól hangzó nevű készítményt, de ha elolvastuk már, mennyi kemikália van az arcápolási termékekben, akkor tudhatjuk, hogy itt is a legjobb – és persze a legköltséghatékonyabb – ha mi magunk készítjük el! A megfelelő hidratálásra nyáron különösen oda kell figyelni, a nap könnyen kiszáríthatja bőrünket, jobban zsírosodik, így most többek között egy szuperhidratáló arcpakolás receptet ajánlunk!

Ránctalanító krém házilag? Arcpakolás otthon kikeverve? Ha te készíted el, biztosan tudhatod, hogy csak is természetes alapanyagok vannak benne!

Arcmaszk házilag

A méz és a zabpehely egyvelege csodákat tud művelni a bőröddel. Keverj össze 2 evőkanál mézet 2 evőkanál zabpehellyel és 1 evőkanál joghurttal, hagyd állni egy kicsit, majd kend fel az arcodra. Hagyd hatni kb. 20 percig, majd mosd le langyos vízzel. Az eredmény selymesen puha bőr! Ha még elcsíped az eperszezont, nyomkodj össze 3 epret is hozzá: rengeteg C vitaminnal frissíti majd fel az arcodat.

Pattanás eltüntetése

Pattanás ellen házilag a paradicsomlé a megfelelő ellenszer – bár tudjuk, hogy sokan a fogkrémre esküsznek. 2 teáskanál liszthez adj hozzá annyi szűrt paradicsomlevet, amennyit felvesz, majd kend fel az arcodra a kapott masszát. A paradicsom finoman hámlaszt, így segít eltávolítani a zsíros réteget. Tökéletes mitesszer eltávolító maszk.

Száraz bőr

A szépségápolás nem kell, hogy a kozmetikus feladata legyen. Az uborka eleve sok kozmetikai termék alapja, milyen szerencse, hogy a piacon olcsón beszerezheted! Legegyszerűbb, ha az uborkát leturmixolod, majd a kapott pépet egyenletesen eloszlatod az arcodon. Kiválóan leviszi a puffadást és kisimítja, valamint feltölti ásványi anyagokkal a bőrt. Halkan mondjuk, hogy fesztivál után mindenkinek ajánlott egy ilyen „másnapos regeneráló maszk”.

Nap égette bőr

Az egyik legjobb és legegyszerűbb megoldás leégett bőrre, ha jó vastagon bekened tejföllel a fájó területet. Hűsít, hidratál és nagyon hálás lesz érte az arcod! Ha zsíros bőr ellen is védekezni akarsz, keverj a tejfölbe pluszba 1 teáskanál grapefruit levet és 1 felkevert tojás fehérjét. Van még egy tippünk is, ez egy mézes fahéjas pakolás fél csésze méz, negyed csésze szódabikarbóna és 2 teáskanál fahéj keverékéből: a méz hidratál, míg a szódabikarbóna és fahéj tisztít. Légy türelmes és 15-20 percig hagyd fent ezeket is!