Provident
blog

DIY kerti játékötletek gyerekeknek

A meleg évszakban az az egyik legjobb, hogy a szabadban lehet játszani a gyerekekkel. Pár perc barkácsolás, egy-két saját magad által készített tárgy, és a gyerek játékok még érdekesebbek lesznek a kicsiknek. Mutatunk néhány DIY tippet a nyárra!

A gyerekek imádnak a szabadban játszani, futni, kidobózni, bújócskázni és naphosszat a barátaikkal csacsogni. Mégis felkészülhetsz pár olyan dologgal, amiktől élvezetesebb lesz nekik a kinti játék.

 

Az egyszerű sokszor a legjobb

A kerti játékok nem kell, hogy bonyolultak legyenek: teremts alapot velük az önfeledt játékra, a többit pedig bízd a kicsik fantáziájára!

A kültéri játékok közül a homokozó olyan nagyszerű példa, amit kis költséggel megcsinálhatsz, mégis rengeteg mosolygós órát szerzel vele a gyerekeknek. Készíts 4 fadeszkából keretet a homokozónak, az összeszögelt lapokat ásd be félig a földbe, majd az így elkészült keretet töltsd meg homokkal, és már kész is!

 

Provident tipp:

Mindenképp érdemes gondoskodnod az árnyékolásról! A gyerekek könnyen belefeledkeznek a játékba, és hosszú órákon át képesek egy-egy játékra koncentrálni. Fontos, hogy ne legyenek tűző napon, így ha tudod, akkor a homokozót egy fa árnyékába tedd, vagy készülj nagy napernyővel a kicsik feje fölé.

 

Használd azt, amit otthon találsz!

A kézműves ötletek gyerekeknek nem kell, hogy bonyolultak legyenek, és sokszor nem is kell költened rájuk. Keresd elő a megmaradt köteleket, zsinegeket otthon és készíts akadálypályát a gyerekeknek. Fák törzsére, a ruhaszárítóra, kerti bútorok közé tekerd fel a madzagokat, amiken aztán a gyerekek bujkálhatnak, kúszhatnak, mászhatnak, mint egy igazi akadályversenyen.

Kitalálhatsz nyereményeket is, így ha a kicsik teljesítettek egy-egy feladatot, jutalmazd meg őket finom gyümölcsökkel, fagyival.

 

Indulhat a célba dobás!

Fújj fel színes lufikat és kösd őket egy kartonlaphoz – ezt a céltáblát kell eltalálni a gyerekeknek úgy, mint a darts-ban. A felfújt lufikban apró ajándékokat is elrejthetsz: egy-egy műanyagfigurát, pici csokikat, amik akkor kerülnek elő, amikor a lufik már kipukkantak. Biztosan nagy lesz az öröm!

Elő a festékekkel!

Keresd elő a maradék festékeket és hagyd, hogy a gyerekek kidekorálják a kerti növények cserepeit, dézsáit. Izgalmas lesz számukra a feladat, ráadásul a szabadban nem is kell úgy vigyázniuk a festékekkel, mint bent a szobában.

Üres, félbevágott pet palackokat is lefesthettek, amikbe aztán újabb kis növények kerülhetnek, vagy a gyerekek homokozás közben is használhatják ezeket a játékhoz.

 

Te milyen játékokat találtál ki a nyárra? Írd meg nekünk kommentben!