Provident
blog

Kreatív játékok papírdobozból – A legjobb játékokra nem kell sokat költened

Nem kell sokat költened színes és bonyolult játékokra ahhoz, hogy fejleszd gyermeked kreativitását, izgalmas időtöltést kínálj neki, és még te is jól szórakozz az együtt töltött időben. A kartondoboz a legjobb kreatív játékok közé tartozik, meg is mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

Az egyszerűbb néha a legjobb

 

A kreatív gyerekjáték nem a ráköltött pénztől lesz igazán jó, sőt: pár színes filctoll, egy-két kartonpapír és egy ügyesen kitalált ötlet a legjobb szórakozás lesz a gyerekeknek és neked is!

Vegyétek be a várat!

 

Készítsetek együtt várat az otthon elrakott kartondobozokból! Vágjatok ablakot, ajtót a kartonba, rajzoljatok filccel kerítést, virágot, lovat a vár oldalára. Ha színes vagy mintás az otthon talált doboz, akkor le is festhetitek fehérre, vagy beragaszthatjátok lapokkal a külső oldalait.

Provident tipp

 

Ha nincs otthon elfekvő dobozod, vagy csak újat szeretnél a játékhoz, akkor lakberendezési vagy papír boltokban pár száz forintét vásárolhatsz egyet-kettőt, de érdemes megkérdezned a szomszédokat, vagy akár a sarki kisboltban érdeklődnöd, ahol amúgy is csak kidobnák a felesleges dobozokat.

A lányok kedvence

 

Ha kisebb méretű dobozokkal játszotok, és nem akarjátok az egész szobát egyetlen várral megtölteni, akkor a lányoknak készítsetek babaházat! Vágjátok le a doboz elejét, és ebből a levágott oldalból ragasszatok emeleteket a dobozon belülre. Kis függönyt, bútorokat rajzolhattok filctollal a doboz belső falára, vagy meglévő játékokkal is berendezhetitek az új palotát. Így az otthon tárolt papírdoboz és kartonlapok már nem porfogók lesznek többé, hanem olyan kreatív játékok gyerekeknek, amik nevetéssel és kreatív gondolatokkal töltik meg a napjaikat.

Babakonyhát mindenkinek!

 

Tökéletes sütőt készíthetsz a porszívó dobozából, ha a tetejére tűzrózsát rajzolsz, az elejére pedig sütőajtót és gombokat. A gombokat akár rá is varrhatod, vagy kivágott színes papírköröket ragaszthatsz rá.

Provident tipp

 

Ne csak a sütőt készítsd el, hanem vágj ki villát, kanalat, késeket, tányérokat papírból, és a konyhai eszközökön kívül akár még az alapanyagokat is elkészítheted: répát, halat, tükörtojást és bármi kedveset, ami csak eszedbe jut. Így nemcsak rengeteget spórolhatsz a játékokra költött pénzen, de egyedi és fejlesztő játékot készíthetsz gyerekeidnek.

Te is készítettél már papírból ötletes játékokat? Írd meg nekünk kommentben!