Provident
blog

DIY kutyafekhely fillérekből

Imádjuk a kis kedvenceket, de fáj a szívünk a kisállat kereskedések méregdrága spéci fekvőhelyeiért… Tökéletesen jó lesz a házi készítésű is! Sőt, lehet, hogy még inkább fogja értékelni kedvencünk, ha érzi rajta a gazdi szeretetét.

Ha tele a gardrób megunt, kinőtt göncökkel és a ruhásszekrény is roskadozik már a kiselejtezendő holmiktól, viszont Bundásnak/Mircikének még nincsen kijelölt alvóhelye, mielőtt megszabadulnánk tőlük, gondoljunk négylábú barátainkra! Kinőtt pulóverből lesz a legjobb cicafekhely! Így kaphat még egy esélyt a régi kedvenc ruha: még jó kezekbe, de még inkább jó mancsokba is kerülhet!

Kutya/cicaágy pulóverből:

– 1 megunt/kinőtt pulóver
– 1 tekercs fonal
– olló
– nagyobb tű
– tömőanyag

Először varrjuk össze a pulcsi nyakát, majd a pulcsi elejét a hátuljával hónaljtól hónaljig. Tömjük meg vatelinnel vagy rongyokkal a pulóver ujját, illetve a varrás után kialakult párna alakú részt is. Ha kellemesen puhának tűnik, varrjuk össze a pulóver alját is, elejét a hátuljával. Végül alulról varrjuk a párna részt az ujjakhoz. Ezután már csak gyönyörködni kell új otthonának örvendező kis négylábú barátunkban! Ha nincs otthon megunt gönc, bármilyen turis használt ruha is megteszi!

Csináld magad kutya-cica fekhely készülhet farmernadrágból is ugyanezzel az eljárással, csak ott a lábszárakat kell egymáshoz varrni.