Provident
blog

Hogyan vásároljunk olcsón gyerekruhát?

Nehéz pénzzel győzni a gyerekek öltöztetését, hiszen szinte észre sem vettük, és már nőttek is egy méretet! Arról nem is beszélve, hogy nem igazán kímélik azokat a ruhákat sem, amiket hordanak, hiszen épp felfedezik a nagyvilágot – ami tele van sárban tapicskolással, térdeléssel, fára mászással. Íme pár tipp olcsó gyerekruha és használt gyermekruha kérdésben, hogy ne a pénztárcánk essen áldozatul.


Hogyan vásároljunk olcsón gyerekruhát. 5 tipp mely segít a megoldásbEgy gyereknek sokféle öltözékre van szüksége, hiszen kell játszós ruha, hogy ne az iskolait és az ünneplőset tegye tönkre bújócska közben. Aztán ott vannak a különórák a néptánctól a karatén át a lovaglásig, és ha mindez nem lenne elég, a méret is állandóan változik náluk. Be kell hát vetnünk minden költséghatékony trükköt ruhavásárlásnál. Cseréljünk például a barátokkal, szomszédokkal, rokonokkal, akiknek hasonló korú gyerekeik vannak! Ha a ruhák címkéjébe belehímezzük a kicsi monogramját, évek múlva is tudjuk majd, hogy kihez tartozott eredetileg egy-egy póló, nadrág, így ha kistesó érkezik, vissza is szerezhetjük saját darabjainkat. Tartsunk ruhacsere délutánt az udvarban vagy a játszótéren, ne szégyelljük bevonni az ismeretlen anyukákat sem. Örülni fognak neki!

A gyerekek bizony sosem kímélik a dolgaikat, a pecsétes pólók és a kikoptatott nadrágtérdek mindennaposak. A ruhák átalakítása viszont szuper opció a spórolásra! Szerezzünk be helyes mintákat méteráru üzletben, amivel a foltokat takarhatjuk el; egy elszakadt póló anyagából pedig készíthetünk zsebeket a pecsétes ruhákra.

Úgy, ahogy a mi gyerekeink, másokéi sem hordanak egy-egy ruhadarabot sokáig, így a használt gyerekruhák sokszor olyanok, mintha újonnan vásárolnánk meg őket. Érdemes hát „turkálókba” is nézegetnünk, meglepően jó darabokra lehet bukkanni. Egy-egy boltban válogatni még együtt is izgalmas program, jó fogásokra tehetünk szert és szembe jöhetnek velünk márkás ruhák olcsón.

Előre gondolkodnunk is érdemes. Ha nyáron meglátunk egy helyes télikabátot, amibe a gyerek a hideg évszakra belenőhet, akkor azt azonnal vegyük meg. Ami viszont már nekünk nem kell, azt adjuk el. Ahogy mi örülünk mások ruháinak, úgy fog örülni egy másik család is, a nekünk már nem kellő ruhadaraboknak. Nemcsak helyet nyerünk a ruhásszekrényben a nem használt gyerekruhák eladásával, hanem egy kis pénzt is kereshetünk.

A gyerekek mellett sokszor a bevásárlásra is nehezen marad idő, új és használt ruhákat viszont könnyen szerezhetünk az interneten is. Sok esetben pedig házhoz is hozzák nekünk, ami igazán meg tudja könnyíteni a dolgunkat. Ha ruhavásárlásról van szó, nézzünk körül online is!