Provident
blog

Egyszerű, gyors és finom – Így készíts krumplifőzeléket!

Nem kell mindig újítanod a konyhában ahhoz, hogy finom étel kerüljön az asztalra, és sokat sem kell költened arra, hogy jól lakjon a család minden tagja. A krumplifőzelék egy olyan jól bevált fogás, amit bátran felvehetsz a gyors ebéd ötletek közé, mert finom, laktató és olcsón elkészítheted.

Válaszd a bevált ízeket!

 

Izgalmas dolog a gasztronómia sokféle újdonságával és ízével ismerkedni, de te is biztosan tudod, hogy milyen az, amikor megkívánja az ember az ismerős ízeket, az otthon jól bejáratott ételeket. A krumplifőzelék azok közé az olcsó ételek közé tartozik, amiket sosem lehet megunni, ami időről időre eszünkbe jut, és úgy igazán megkívánjuk. Nézzük meg, hogyan készítheted el ezt a klasszikus finomságot!

A fakanáltól a merőkanálig

 

Természetes, hogy tavasszal jobban kívánjuk a könnyebb ételeket, így a télen esetleg elfelejtett levesek és főzelékek újra eszünkbe jutnak. Ha egy pénztárcabarát, igazán egyszerű ebéd a célod, akkor ragadj fakanalat és állj neki a krumplifőzelék recept elkészítésének!

  • Ha 4 főre főzöl, akkor 1-1,5 kiló burgonyát hámozz meg és vágd fel apró kockákra, majd annyi sós vízben főzd meg, amennyi ellepi a megtisztított krumplikockákat. Már a burgonya főzővízébe tehetsz 1-2 babérlevelet, így biztosan jól átveszi majd a fűszer ízét az étel.
  • Egy evőkanál olajat forrósíts fel nagy edényben és tegyél rá 2 evőkanál lisztet, így készíts zsemlebarna színű rántást. Mikor még fehéres a liszt, akkor adj hozzá a rántáshoz egy kisebb fejnyi, felkockázott vöröshagymát. Ne felejtsd el folyamatosan kevergetni a rántást, nehogy odaégjen!
  • Ha elérte a halvány barna színt a rántás, akkor kevés vízzel engedd fel és add hozzá a puhára főtt krumplit a főzővízével együtt.
  • Forrósítsd fel a főzeléket, és tegyél hozzá ízlés szerint 4-5 evőkanál tejfölt, pár csepp facsart citromlevet vagy ecetet, sót, borsot és akár kaprot is.

Provident tipp

 

Az elkészült krumplifőzeléket találhatod főtt vagy tükörtojással, Stefánia vagdalttal vagy fasírttal is, de önmagában is remek ebéd lesz ez a klasszikus fogás. Olcsó, gyorsan és könnyen elkészíthető étel a krumplifőzelék, amit a család minden tagja szeretni fog.

Te hogy készíted a krumplifőzeléket? Oszd meg velünk a bevált receptedet kommentben!