Provident
blog

Erre figyelj, ha fürdőszoba bútort választasz!

Minőségi bútorok és stílusbéli összhang: az otthoni enteriőr berendezés két kulcspontja. Nincs ez más a fürdőszoba bútor szett esetében sem, annyi különbséggel, hogy harmadik elemként a tárolókapacitás is megérkezik a kérdéskörbe. Nézzük a terveket!

 

Főszerepben: a mosdó

Bárki is térjen be a fürdőszobába, rögtön a mosdó felé fogja terelni a tekintetét, azaz neked sem szabad máshonnan indulni. Ennek a formája határozza meg igazán az egész fürdőszoba karakterét, hangulatát, és – éppen ezért – belőle található az egyik legnagyobb választék is. A választás nem is annyira egyszerű, hiszen a különböző formáknak és anyagoknak más-más beépítési módjuk lehet, és nem egy esetben sajnos csak utólag derül ki, hogy rossz darabra esett a választás. A beépíthető mosdó vétel legfontosabb feladata az, hogy pontosan tudd, milyen magasra akarod beszerelni azt, és az miképp viszonyuljon a belmagassághoz. Általánosságban a 80-90 centis perem magassággal nem nagyon lehet mellélőni,  de lehetnek olyan esetek, amikor optimálisabb ennél magasabbra tenni, például akkor, ha az azt legtöbbet használó családtagok is magasabbak. Ha ez megvan, a fürdőszobai tükrös szekrényt már könnyebb lesz megtalálni fölé.

 

Provident-tipp

A felújított fürdőszoba igazán személyes pontja lesz az életednek, ezért nem érdemes kispórolni a munkálatokat. Ilyenkor van segítségedre a Provident személyi kölcsöne, aminek részleteit itt tudod megismerni!

 

Mire kell figyelni a bútoroknál?

Ha a mosdó pipa, a fókuszod pedig elkezd a bútorok felé szegeződni, akkor a stílus mellett az alapanyagra és a tárolókapacitásra is érdemes figyelni. Az anyagnál fontos, hogy bírnia kell a párát, mivel napi szinten kitett lesz neki a zuhanyzások során és után. A műanyag és a gránit jól elvannak olyan környezetben, a fém és a fa kevésbé. Szerencsére van alternatív megoldás arra, ha valaki mégis faszínű összhangot szeretne itt tudni: a furnérozott bútorlapok hozzák a hatást, viszont olcsóbbak mint az igazi fa és tartósabbnak is bizonyulnak ebben a környezetben.

 

Léteznek még a laminált bútorlapok, amik igazán olcsó választások lehetnek a fürdőszoba bútorhoz és színvilágukban is elég változatosak. Hátrányuk, hogy szerkezetileg nem túl strapabírók, így ha tudjuk, hogy a most újrahúzandó fürdőszobát évekre tervezzük, akkor megéri más anyagot találni. A fürdőszoba kiegészítőkön viszont csak akkor érdemes elkezdeni gondolkozni, ha ezek az alapok megvannak már, addig túl sok a változó.

 

Meg is álmodtad már, mi hova kerüljön?!