Ötleted sincs, hogy mi legyen a holnapi ebéd? Nézd meg egyszerű, mégis nagyszerű saláta receptjeinket és inspirálódj te is!

Egészséges és finom

Vitamindús zöldségekből egyszerű ételek készülhetnek, villámgyorsan. Ne felejts eljátszani a textúrákkal: a joghurtos önteteket koronázd meg ropogós magvakkal. Használhatsz pirított szezámmagot, napraforgót, fenyőmagot, diót vagy akár mogyorót is.

Ha igazán éhes vagy akkor a zöldségek mellé grillezett sajtot, koktélrákot, tonhalkonzervet, szardellát vagy főtt tojást is társíthatsz.

 

Ébreszd fel az ízlelőbimbóidat!

A saláta receptekben az a jó, hogy a lehetőségek tárháza szinte végtelen, így mindenki saját ízlésének megfelelően variálhatja az alapokat. Ha finom és egyszerű dresszinget készítenél, akkor a Vinaigrette telitalálat lesz. Nincs más dolgod, mint fél dl borecetet, 1,5 dl extra szűz olívaolajat, kevés sót és borsot egy zárható edénybe tölteni, majd alaposan összerázni. Ecet helyett használhatsz citromlevet és kedved szerint adhatsz hozzá zöldfűszereket is.

Plusz tipp: A száraz levelek jobban magukba szívják az ízeket, ezért használj salátacentrifugát, vagy papírtörlővel finoman itasd fel a nedvességet a salátáról.

Isteni avokádós saláta 10 perc alatt

Ha nincs idő várni, mert hirtelen vendégek érkeztek vagy már kopog a szemed az éhségtől, akkor egy villámgyors salátával gyorsan megvigasztalhatod korgó gyomrodat. Csupán 2 avokádót, 1 fej lila hagymát és két kis paradicsomot kell vékony szeletekre vágnod. Az öntet hozzávalóit – az 1 dl olívaolajat, fél citrom levét, sót, borsot, pár szem mandulát, egy kevés parmezánt és egy mokkáskanálnyi balzsamecetet – dobd az aprítógépbe és már locsolhatod is vele az ínyenc salátát.

avokádó saláta

Meleg lazacos-pennés saláta

Ez a finomság előkelő helyet foglal el az ebéd ötletek sorában, ha nem akarsz sokáig bíbelődni a konyhában.

Az elkészítéséhez szükséged lesz:

  • 80 gr penne tésztára
  • 1 teáskanál repceolajra
  • 240 gr vad lazacfilére
  • 1 fél citromra
  • 2 gerezd finomra reszelt fokhagymára
  • 1 apróra vágott mogyoróhagymára
  • pár szem kapribogyóra
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolajra
  • 1 durvára vágott piros kaliforniai paprikára

5 perc alatt párold puhára a paprikát, majd mehet mellé a két lazacszelet sóval, borssal megfűszerezve, 10 perc alatt megsül. A többi hozzávalót a megfőtt penne tésztával együtt keverd össze egy nagy tálban és csavard rá a friss citromlevet.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Waldorf saláta pazar ízekkel

Ebben a salátában szőlő, alma, zellerszár, dió, sajt, csirkehús és kéksajt íze alkot fejedelmi ízkombinációt, de alternatív receptek alapján is elkészítheted: csirke helyett használhatsz más szárnyast, kéksajt helyett pedig parmezánt vagy mozzarellát.

waldorf saláta

Az öntet 3/4 csésze majonézből, 1/3 csésze cukorból és 2 teáskanál mákból áll. Hűtőben 2-3 napig gond nélkül eláll, ha a dresszinggel közvetlenül fogyasztás előtt öntöd le ezt a tápláló finomságot.

Készen állsz rá, hogy finom salátákat készíts a családnak?