Provident
blog
Ezekre a költségekre számíts a várandósságod alatt

2019-04-30

Észtárca

Ezekre a költségekre számíts a várandósságod alatt

A gyermekvállaláshoz vezető úton sok a kiadással találkoznak a leendő szülők, amikre érdemes időben felkészülni! Legyen szó a babaszobáról vagy az orvosi vizsgálatokról, cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tételeket, amire számítani kell, ha már nálatok is úton van a csemete!

Orvosi vizsgálatok

Mire a gyermekünk megszületik, addigra már nagy valószínűséggel egy kisebb vagyont el is költöttünk. A legalapvetők egyike nem más, mint az orvosi költségek, hiszen nem mindegyik vizsgálat támogatott. Többek között ilyen a kombinált teszt, az integrált teszt, a genetikai ultrahang vagy a szívultrahang. Persze az is lehetséges, hogy magánkórházban szüljön a kismama, ez is jelentősen megdobhatja a babavárás költségeit.

 

Babakelengye

Abban az esetben, ha nincs kistesó, unokatesó, akinek a ruháit, játékait megörökölheti a kisbabánk számolnunk kell egy költségesebb kiruccanásra a bababoltba is. A rugdalózók, body-k, pólók, nadrágok, harisnyák, kabátok és overállok és még megannyi ruhácska hosszú sorára lesz szüksége a gyermekünknek. A teljes ruhatár megvásárlása tetemes összegre rúghat, ezért érdemes használtruha üzletekben is körbe nézni! Ilyen kis korban ugyanis elég gyorsan kinővik a ruhákat a babák, így elhasználni se tudják azokat. Ha pedig már ruházatnál tartunk, a kismamáknak is szüksége lesz új ruhákra, amik szintén növelik a kiadásainkat.

Mind ezek mellett ráadásul ott van minden szülő rémálma: a pelenka. Nem kell várnunk azzal, hogy megszülessen a kisbabánk, máris megtudjuk, hogy milyen költséges mulatság a pelus vásárlása, amikor a kelengyét állítjuk össze. Nem véletlenül lett népszerű ajándék az újdonsült szülőknek a pelenkatorony! Végül, de nem utolsó sorban a fent említett fejlesztő játékokon túl a járókával, pihenő szőnyeggel is számolnunk kell.

Végül, de persze nem utolsó sorban, fontos kiemelni a babakocsit, a babaülést és/vagy hordozót, ami miatt feltehetőleg szükség lesz arra, hogy ismét mélyen a zsebünkbe nyúljunk.

 

Babaszoba

A babánk lakhelyének kialakítása megfontoltságot igényel, hiszen nagyobb bútordarabokat kell elhelyeznünk úgy, hogy a gyermek ellátása kényelmes legyen nekünk is és neki is.

Olvass még többet a babaszoba berendezéséről!

Egy kiságy, egy pelenkázó és sok esetben egy szekrény a babaholmiknak is el fog kelleni, ezeknek pedig nem csak az ára, de a méretei is nagyok. A kiságyba természetesen matrac is kell és ágynemű is, ahogyan a pelenkázóra is be kell szerezni egy vízhatlan anyaggal bevont szivacsot.

 

Készen álltok a babavárásra? Vásároljatok ti is tudatosan!