Provident
blog
4 dolog, amire szüksége lesz a babádnak

2019-04-28

Tudatos tippek

4 dolog, amire szüksége lesz a babádnak

A babaszoba berendezése nem kis feladat, még szerencse, hogy a leendő szülőknek 9 hónapjuk van rá! Alaposan át kell gondolni, hogy milyen bútordarabokat, kiegészítőket, felszereléseket és dekor elemeket válasszunk, hiszen ennek nem csak a baba, de az anyuka kényelmét is szolgálnia kell! Cikkünkben összegyűjtöttük azt a 4 alap dolgot, amiben érdemes minőségi darabba beruházni!

A kiságy

Talán erre gondolunk a legelőször, amikor elkezdjük a tervezést, nem is véletlenül. Ahogyan a felnőttek, úgy a babák is életük jelentős részét töltik alvással, így nem mindegy, hogy azt hogyan és miben teszik. Számtalan lehetőség áll előttünk, ha éppen választás előtt állunk: lehet egyszerű, kombinált vagy akár átalakítható is az a darab, amit végül beteszünk a babaszobába.

Azon túl, hogy milyen kivitelben választjuk az ágyhoz tartozó matracot és ágyneműhuzatot is körültekintően kell megválasztanunk. Manapság a kókuszmatracot találják minden szempontból a legjobbnak a csecsemők számára, de persze szivacsból is lehet megfelelő darabot találni, és még az ára is kedvezőbb.

 

Pelenkázó

A pelenka-csere bizony rutin feladat, amit évekig, naponta többször is el kell végeznünk, ezért fontos, hogy ezt is a lehető legnagyobb kényelemben, egy praktikusan kialakított környezetben tegyük meg. Amennyiben pelenkázóval kombinált kiságyat választunk, tényleg minden egy helyen lesz a babaszoba komfortjában, hogy könnyedén elérjük a tiszta pelenkát és a popsitörlőt is, és a babát se kell messzire vinnünk. Azonban, ha külön helyezzük el a pelenkázót, lehetőségünk nyílik egy polcos egységre tenni, ami a fenti előnyökön túl az öltöztetésben is hatalmas segítség lesz, hiszen mindent megtalálunk egy helyen.

 

Fürdőkád

A fürdetésnek fontos szerepe van a mindennapokban, ahogyan a megfelelő fürdetőkádnak is. Függetlenül attól, hogy önálló kiskádban vagy állványos fürdetőkádban mosdatjuk a gyermekünket, érdemes fél éves kor alatt olyan darabot választani, amiben van egy biztonsági fürdőbetét, ami tartja a kicsi hátát. Praktikus lehet az állványos megoldás, hiszen akkor nem kell hajolgatni, de, ha a kiskádat betesszük a nagy fürdőkádba, akkor azzal kivédhetjük az esetleges pacsálás veszélyeit is a fürdetés után a vizet is könnyedén kiboríthatjuk.

 

Bébiőr és légzésfigyelő

A mai anyukáknak már megadatik az a nyugalom, hogy távolból is figyelje a csemetéjét és biztonságban tudja őket. Nem kell most már 5 percenként a babaszoba ajtaja mellett fülelni. Kaphatóak már olyan eszközök, amin keresztül jól hallható, videós eszközzel pedig jól látható is, ha már ébren van a kisbabánk. A „biztonsági” szetthez hozzátartozik a légzésfigyelő is, ami azonnal jelzi, ha a baba valamiért nem vesz levegőt.

 

Ti mit vennétek még a babátoknak?