Provident
blog

Fedezd fel Budapest turista látványosságait!

Budapest látványosságai világszinten minden útikalauzban kiemelt helyet kapnak és nem véletlenül. Tudtátok például, hogy több nagy útikönyvben egész Európát a mi Parlamentünk fotója képviseli? Az elmúlt években felkapott gasztro túrázás, történelmi látnivalók Budapesten, vagy épp a messze földön híres éjszakai élet évről-évre egyre több turistát vonzanak. Íme 3 Budapesti látnivaló, amiket akkor se hagyj ki, ha már régóta itt élsz!

Barangolás a budai várnegyedben

A töretlen szépségű, ősi városrész az ország legjelentősebb műemlék-együttese. Itt található a közel 700 éves Mátyás-templom, ahol jó pár királyunkat megkoronázták és ahol III. Béla is nyugszik. Ha tovább megyünk, egyenesen a Halászbástyánál lyukadunk ki, ahonnan páratlan kilátás nyílik az egész városra. A halászbástya nevét az egykori halpiacról kapta, mivel a Duna áradásakor ide jöttek fel a halászok portékájukkal. A budai várnegyed egyenesen visszarepít minket a macskaköves középkori városok korába, miközben igazi gasztro paradicsom is, nem csak „turista lehúzó” éttermekkel. Itt a Baltazár, a Vár, a Spájz vagy a legújabb úti cél, a Jamie’s Italian, Jamie Oliver budapesti étterme.

Margitsziget

Magyarország nevezetességei közé tartozik a IV. Béla korára visszanyúló Margitsziget és azon belül is a margitszigeti szökőkút. Külföldről is csodájára járnak, hiszen csodálatos színekben pompázik éjszaka és mióta felújították ismét zenél! A 100 hektáros park ad otthont a Palatinus Strandnak, a Szabadtéri Színháznak, romos kolostoroknak, egy miniatűr vadasparknak, a gyönyörű japánkertnek, sportpályáknak, vendéglőknek és a Hajós Alfréd Uszodának is. Bringo hintóztál már a szigeten, mint egy turista? Ha nem, akkor a nyárnál jobb időt nem is találhatnál rá: egy út az árnyas fák alatt, egy limonádé az egyik büfénél és máris kész egy mini-randi a várossal!

Városliget

A turisták kedvelt úti célja a Városliget is, mert egy hét is kevés lenne minden látványosságát végigjárni. A sort érdemes a Hősök Terével kezdeni, majd körbejárni a Műcsarnokot és a Szépművészeti Múzeumot. Ezután, ha elfáradtunk pihenjünk meg valamelyik sörsátornál a Vajdahunyad-vár közelében és persze ne hagyjuk ki az Állatkertet sem. Télen és nyáron is kötelező megálló a Széchenyi Fürdő, becenevén a Szecska, Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma.