Provident
blog

Fenntartható üzlet, fenntartható jövő

A pénzügyi szektor felső 7%-ába sorolja a Provident nemzetközi anyavállalatát (IPF) a londoni tőzsde fenntarthatósági indexe.

A fenntarthatóság szót gyakran halljuk, de érdemes ezt az elvontnak tűnő szakkifejezést a hétköznapok nyelvére is lefordítani. A Provident és anyavállalata, az IPF több területen is erőfeszítéseket tesznek az üzleti fenntarthatóság témakörén belül.

Ezek középpontjában többek között a felelős hitelezés, etikus üzletmenet, harmonikus viszony munkavállaló és munkaadó között, társadalmi szerepvállalás, környezetvédelem állnak. A londoni értéktőzsde fenntarthatósági indexe (FTSE4Good) objektív, független kutatások alapján elemzi a tőzsdén szereplő nagyvállalatokat, az IPF immár nyolcadik éve szerepel kiváló eredménnyel az indexben. Idén a magyar Provident anyavállalatát a pénzügyi szolgáltatók közül a legmagasabb minősítést elérő vállalatok felső 7%-ába sorolta. Ez az eredmény minden Provident leányvállalat számára büszkeség, mert az elemzők a piacok összesített fenntarthatósági eredményei alapján rangsorolják a vállalatokat. Az IPF maximális pontszámot kapott a vállalatirányítási, az emberi jogi és a társadalmi kategóriákban.

Gerard Ryan, a vállalat vezérigazgatója így nyilatkozott az eredmény kapcsán: „Személyi hiteleket nyújtó, vezető nemzetközi pénzintézetként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy működésünk minden érdekelt fél számára átlátható legyen, partnereinkkel etikusan működjünk együtt, és felelős üzleti gyakorlatokat alkalmazzunk minden országban, ahol szolgáltatásainkkal jelen vagyunk. (…) Meggyőződésünk, hogy a fenntarthatóság alapvető szerepet játszik abban, hogy elérjük hosszú távú pénzügyi céljainkat és értéket biztosítsunk ügyfeleinknek illetve részvényeseinknek.”

Az IPF fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseiről az alábbi weboldalon tájékozódhat: www.ipfin.co.uk