Provident
blog

Készülj profin a síelésre!

Már az is egy kisebb csoda, hogy egy év után ugyanolyan eleganciával siklunk át a lankákon, mint az előző télen. Azt azonban már senki nem várhatja tőlünk, hogy a sífelszerelés bepakolásában is ekkora rutinunk legyen, ezért összegyűjtöttük a síelők számára elengedhetetlen holmikat. Csak át kell futni indulás előtt, és garantáltan nem marad otthon semmi, ami fontos!

Hivatalos papírok

Ezekre muszáj ügyelni! Személyi igazolvány vagy útlevél nélkül véletlenül se induljunk el, ahogy a bankkártyát sem szabad otthon hagyni. A szállás lefoglalását igazoló vouchert az igazán óvatosak kinyomtathatják, de az okostelefonok világában már a mobilunk képernyőjén is megmutathatjuk a visszaigazoló e-mailt. Gyakorlatilag kötelező utasbiztosítást kötni – ha kell, akkor akár az utolsó pillanatban, az interneten keresztül is köthetünk online biztosítást, biztosítási kalkulátort használva. Ennek az igazolását is magunknál kell tartani, ahogy a TB és Európai Egészségbiztosítási kártyáinkat is. Ne feledkezzünk meg a pénzváltásról sem: lehetőleg aprót is kérjünk – jól jöhet, ha mosdóba akarunk menni utazás közben.

Saját autóval

A kötelező jogosítvány-forgalmi kombináció mellett nem szabad megfeledkeznünk az autópálya matricákról sem. A tervezett útvonalat érdemes előre betáplálni a GPS-be, így nem menet közben kell majd nyomogatni. A téli gumi mellett erősen tanácsos egy hólánccal is készülni a havas utakra, ahogy az ablakmosó folyadékból is a téli változatra lesz szükség, sőt: tegyünk be külön jégoldót és jégkaparót. Ellenőrizzük a pótkereket és az egészségügyi csomagot, ahogy azt is, hogy megvannak-e a síléctartó boxokhoz tartozó kulcsaink.

Sífelszerelés

Amennyiben nem bérlünk, értelemszerűen jön velünk a saját síléc kötéssel, a síbakancs és a síbotok, illetve a snowboard és a védőfelszerelések. A síelésre alkalmas ruházat sem maradhat otthon: kabát, sínadrág, harisnya, sízokni termo pulcsi, síkesztyű, sapka és a kedvenc sálunk. Az összes pipa? Akkor már csak egy ütős védő- és/vagy napszemüvegre van szükségünk.

Provident tipp

Új felszerelés kellene a családnak, de a többi kiadás mellett már nem maradt rá keret? A Provident személyi kölcsöneivel könnyedén és hatékonyan megoldható a probléma! Részletek itt találsz ezzel kapcsolatban!

Ami még jól jöhet

A szokásos téli ruházat (például meleg pulcsik, hótaposó) és a tisztálkodásra alkalmas eszközökön túl érdemes még társassal, könyvvel és zenével készülni az esti kikapcsolódásra, és nem csak önmagunk számára – a gyereknek is érdemes letölteni a tabletre néhány mesét, ami leköti őket az intenzív sportolás után vagy az utazás alatt. Semmikép se feledkezzünk meg az elektromos készülékek (mobil, tablet) töltőiről! Nézzünk utána a szállásunk és környéke által kínált lehetőségeknek: lehet, hogy még egy kis wellnessre is beugorhatunk (ebben az esetben vigyünk fürdőruhát a papucs és a törölköző mellett), vagy korcsolyázhatunk a közeli jégpályán.

Ti már mindent előkészítettetek a síeléshez?