Provident
blog

Közös online programok bárhol, bármikor!

Válaszolj kreativitással a kihívásokra és ne hagyd, hogy a távolság elszakítson barátaidtól. Ma már számtalan módon kapcsolatba léphetsz szeretteiddel, csupán internet-hozzáférésre lesz szükséged. Szórakozzatok online, szerezzetek közös élményeket. A stressz leküzdésének egyik legjobb módja az aktív időtöltés azokkal, akik a legközelebb állnak hozzád.

Mókára fel!

Űzzétek el a rosszkedvet olyan interaktív társasjáték segítségével, amivel egy átlagos péntek estén is tennétek. Ilyen például a Skribbl, ami gyakorlatilag egy virtuális Activity-nek felel meg. A cél persze itt is a felhőtlen szórakozás. Válassz egy kártyát, majd egy szót és vesd be a képzelőerőd – na meg a rajztudásodat -, miközben a barátaid folyamatosan próbálják megfejteni, mi lehet a kártyán szereplő szó. Aki kitalálja, az kap pontot és neki adhatod át a stafétabotot a következő feladvány prezentálásához.

 

Egy kis agytorna

A Kahoot! az online programok kicsit komolyabb verziója, amiben gyors észjárásodat tesztelheted. A játék négyféle feladattípust tartalmaz színes kártyákon megkülönböztetve. Okostelefonról, tabletről vagy laptopról is elindíthatod az alkalmazást és, ha sokan vagytok, akár csoportokat is alkothattok. Szükségetek lesz egy játékmesterre is, aki vállalja a feladatok vezényletét.

Otthon mobillal online

A nevetés a legjobb gyógyír

A szürke hétköznapok még a harcedzett lelkűeket is megviselhetik, de egy kis vidámsággal egészen más színben látjátok majd a világot. A Poénpárbaj nevet viselő online játék az esős napok igazi megmentője. Készítsd elő a legütősebb vicceidet és már indulhat is a móka. Az nyer, aki rezzenéstelen arccal tűri a jobbnál jobb poénok áradatát és még csak el sem mosolyodik. Hidd el, a végére egészen biztosan dőlni fogtok a nevetéstől a legegyszerűbb faviccen is.

 

Kártyajátékok chips mellé

A playingcars.io oldalán csak legörgetsz és máris a kártyajáték mennyországban találod magad. Hozz létre egy privát virtuális szobát és már indulhat is a kártyaparty a barátokkal.

Ha szeretitek a csipkelődős humort, akkor a Cards Against Humanity-ra biztosan rá fogtok kattanni. Akárcsak a valódi játékban, itt is fehér és fekete kártyák közül választhattok: míg valaki feltesz egy kérdést a fekete kártyákról, a többiek a lehető legbizarrabb választ igyekeznek hozzá párosítani a fehér kártyák közül, ami igazán kínos és zavarba ejtő lesz. A játék készítői pedig nem fukarkodtak az abszurd és groteszk elemekkel sem.

 

Utazz 3D-ben

A ficsak.hu oldalon számos izgalmas helyszínre ellátogathatsz és 3D sétát tehetsz például a Vasi Skanzenben is, virtuális túravezetők segítségével. A kicsiket bábszínház előadások és mesefelolvasás várja, de akár egy online gyereksarokba is ellátogathattok, ahol az alkotásé a főszerepe. Itt minden héten valami izgalmas apróság készül, amiből már a legkisebbek is kivehetik a részüket.

Ha tanulni szeretnél, ingyenes nyelvtanfolyamokra is bukkanhatsz online, ha pedig a kultúrában szeretnél elmerülni, akkor hangoskönyveket vagy egy kis lélekemelő komolyzenét is hallgathatsz a Rádióarchívumból.

Otthon laptoppal

Készen állsz az online programokra?