Provident
blog

Különleges és otthonos hangulat – fillérekből

Hétköznap sokszor fáradtan és kedvetlenül érsz haza a munkából? Ha úgy érzed, hogy már semmihez sincs erőd ilyenkor, akkor az otthon töltött idő hangulatát dobd fel gyertya vagy mécsesgyújtással, hidd el, segíteni fog! A gyertyalángnak van egy olyan különleges varázsa, amit nem lehet máshoz hasonlítani: megnyugtat, tisztít és melegséget áraszt a téli estéken. Mutatunk most pár tippet, hogy hogyan készíthetsz egyedi gyertyákat otthonodba!

Emlékszel olyan estékre, amikor gyertyafénynél fogyasztottad el a vacsorádat? Könnyen fel lehet idézni az ilyen étkezésekhez kapcsolódó ízeket, illatokat, fényeket, hiszen a gyertyaláng hangulata különleges pillanatokhoz társul: randevúkhoz, családi és baráti összejövetelekhez, ünnepi alkalmakhoz. De miért is ne lehetne különleges minden otthon eltöltött este? Az otthon melege, a hétköznapok hangulata csak rajtad múlik, varázsolj minden egyes napnak ünnepi hangulatot gyertyákkal!

Dobd fel az otthonod gyertyákkal!

 

– Tegyél a konyhaasztalra egy tálra különböző méretű és színű gyertyákat, rakj melléjük színes kavicsokat, vadgesztenyét, diót, így az elkészített tálad akkor is mutatós dekoráció lesz, ha épp nem égnek a gyertyák.

– Biztos találsz otthon olyan csészét, bögrét vagy kistálat, amit már csak rakosgatsz, de igazából nem használod. Új értelmet adhatsz ezeknek a tárgyaknak, ha gyertyát teszel beléjük.

– Nem csak az étkezésekhez ad hozzá a gyertya megnyugtató fénye: a fürdőkád szélére, a fürdőszobapolcra is tegyél mécseseket.

Készíts mécsestartót!

 

Befőttesüvegekre hőálló ragasztóval ragassz csipkét, színes szalagot, vagy üvegre jól fogó filccel írj rájuk idézetet, és ebbe tedd a mécseseket. Olcsó és mégis igényes, egyedi mécsestartókat készíthetsz így, és azt is meglátod, mennyivel pihentetőbb lesz a gyertyafényben elnyúlni egy-egy nehéz munkanap után. Ha még egy kis kényeztetésre vágysz, dobj össze pár perc alatt egy arcpakolást, így a gyertyafényes fürdőben teljes lesz a relaxálás élménye!

A gyertyakészítést az ajándék ötletek közé is vedd fel! Egy hőálló poharat ötletesen dekorálhatsz festékkel vagy dekupázs technikával, majd tegyél bele mécsest, vagy önthetsz is viaszból saját készítésű gyertyát.

Provident tipp

 

Ha vállalkozó kedvű vagy, akkor a gyertyaöntéssel is próbálkozhatsz! Hobbiboltban vagy egy nagyobb drogériában szerezz be viaszt a gyertyákhoz – a leggyorsabban olvadó a forgácsolt viasz. A kanócról se feledkezz meg, és válassz fémtalpú kanócot, mert ezzel a legkönnyebb bánni! Hőálló műanyagedénybe, régi üvegbe, kagylóhéjba, kicsi cserepekbe öntheted a megolvasztott viaszt. Vigyázz, a viaszt nem szabad közvetlenül melegíteni, mert gyúlékony, ezért vízfürdőbe tegyél egy kisebb edényt, és ebben melegítsd a viaszforgácsot.

Igazán nem időigényes egy-egy szép gyertyát, mécsestartót elkészíteni, mégis kellemes hangulatú dísze lesz otthonodnak, vagy filléres, mégis törődő ajándék szeretteidnek. Készíts te is gyertyát saját kezűleg, mert ezek azok az apró dolgok, amiktől szebbek lesznek a hétköznapok!

 Ti mivel relaxáltok egy hosszú nap végén? Osszátok meg velünk kommentben!