Provident
blog

Mennyibe kerül, ha nem jársz a fodrászodhoz? Eláruljuk!

Úgy döntöttél, itt az ideje annak, hogy te magad vedd kezelésbe a saját hajkoronád vagy a párod frizuráját? Összeszedtük, hogy milyen kiadásokra lehet számítani, ha belevágnál az “otthoni fodrászkodásba”.

Zabolázd meg a fürtjeidet!

Ha nem jutsz el a fodrászhoz, mégsem szeretnél lestrapált frizurával megjelenni, akkor szerezz be otthonra néhány igazán hasznos hajformázó eszközt és lesd el a fodrászok trükkjeit.

A törött hajvégektől kizárólag vágással tudsz megszabadulni: egy jó fodrászollóhoz 1300-7000 forint között juthatsz hozzá a fodrászkellékesnél, de akár interneten is megrendelheted. Létezik úgynevezett hajvég trimmelő is, mely a haj teljes hosszán eltávolítja a töredezett, szálkás részeket. Ezért jóval mélyebbre – körülbelül 20-30 ezer forintnyira – kell a pénztárcádba nyúlnod, viszont rendkívül egyszerű a használata és garantált az egészséges, selymes fényű haj.

A párodnak sem kell a fodrászhoz rohannia, csak szerezz be egy professzionális hajnyíró gépet, mely állítható és levehető fejeivel megkönnyíti a különböző hosszúságú hajak formára vágását, a kontúrozó kiegészítők pedig a szakáll és a pajesz rendben tartásában is segítségedre lesznek. A hajnyíró gépek átlagosan 6000-20.000 forint között szerezhetők be.

hajápolás otthon

Új hajszín, otthon

A hajfestés az egyik legdrágább szolgáltatás a fodrásznál, így, ha ezt a lépést is otthon végeznéd el, jóval olcsóbban megúszhatod. Ügyelj rá, hogy jó minőségű, lehetőleg ammóniamentes terméket vásárolj, melyet akár már 2000-3000 forintért is beszerezhetsz. A szín kiválasztása nem mindig könnyű feladat és a haj egyéni adottságaitól függ, hogy mennyire tér majd el a végeredmény a dobozon feltüntetett tónustól. Ha három árnyalatnál nagyobb világosításra vágysz, inkább bízd profi kezekre a tincseidet.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Tápláld a hajad!

A szép haj titka az egészségében keresendő, ezért ne feledkezz meg a hajápolásról sem. Használj hajregeneráló balzsamot és ha gyakran formázod, ne fukarkodj a hővédő termékekkel sem. Hogy a maximumot hozd ki a frizurádból, mindig a hajtípusodnak megfelelő készítményekkel kényeztesd.

A töredezés nagy részét az összegabalyodott tincsek okozzák, ezt segít elkerülni a selyem párnahuzat, mely nagyon kíméletes a hajszálakhoz és kevésbé kócosan ébredhetsz reggelente. A legjobb táplálás a változatos, vitaminban gazdag étrend és a kellő vízfogyasztás, ami belülről tölti fel a hajat, de akár egy kis halolajjal, cinkkel és biotinnal is rásegíthetsz a csillogó, erős fürtökre.

hajápolás otthon

Hetente egyszer kényeztetheted a hajadat egy házilag készült maszkkal is, melyre az argánolaj, a kókuszolaj és a olívaolaj a legalkalmasabb. A hajmosás gyakoriságának csökkentésével is segítheted hajad egészségét, hiszen a fejbőr által termelt olaj a legjobb a számára. Egy-egy alkalommal száraz sampont is használhatsz, hogy felfrissítsd kókadozó tincseidet.

 

Formázd károsodás nélkül!

Ha mindig is bajlódtál a hajsimító vassal és sehogy sem tudtad a tarkódon lévő tincseidet elérni, akkor az elektromos hajsimító kefe igazi áldás lesz a számodra, hiszen csak annyi a dolgod, hogy átfésüld a frizurád és csodásan sima, selymes lesz a végeredmény.

Hőhatás nélkül szeretnél szexi hullámokat? Hagyd megszáradni 80%-ig, majd laza csigákba tekerve rögzítsd teljes száradásig. Ezután a rögzítő csatokat eltávolítva finoman hullámos tincseket kapsz, amiket habbal vagy lakkal fixálhatsz.

Készen állsz az otthoni fodrászkodásra?