Provident
blog

Kényeztető, otthoni szépségápolási percek

Az otthon töltött időt is maximálisan kihasználhatjuk szépségápolás szempontjából is, mindezzel ráadásul nem csak spórolhatunk, de az énidőnket is egy új módon tölthetjük el! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, ami a te segítségedre is lehet egy kényeztető délutánon!

1. Jótékony zöldtea

A tea fogyasztása nem csak a lelkünknek tesz jót, de a szépségünkre is pozitív hatással lehet!
Ha reggel, ébredés után úgy érzed, hogy szemed alatti terület egy kicsit püffedt, akkor két kiáztatott teafiltert helyezz a területre, a felüdülés perceken belül érkezik! Arra persze kiemelten ügyelj, hogy ne legyen már forró a filter, amikor az arcodra teszed azokat.
Készíthetünk belőle vitalizáló arctonikot is, amihez nem kell mást tennünk, mint nagyjából 2 csészényi zöld teát lefőznünk, majd mikor kihűlt, akkor egy kevés vízzel felhigítva egy tiszta szórófejes palackba tölteni. Ha szeretnétek felturbózni a hatását, akkor a kedvenc illóolajotokból is cseppenthettek bele!

 

2. Mire nem jó a méz?

Nem, szerencsére a méz nem csak a teánkba való, hanem a szépségápolási rutinunkba is! A méznek szuper tulajdonságai vannak: hidratál, ápolja a bőrt, tele van antioxidánssal és az öregedést is lassítja, mindemellett ráadásul tisztítja és segít felszabadítani a pórusokat is. Arra persze feltétlenül figyelj használat közben, hogy kikristályosodott méz ne érje a bőrödet, hiszen az fel is sértheti.
A mézet akár önmagában, nyersen is alkalmazhatjuk a bőrünkön: a szem alatti sötét karikák megmentője lehet, elég hozzá mindössze 20 percig fent hagyni, de a pattanásos bőrrel küzdők is kipróbálhatják a vékonyan felkent mézet, hiszen antibakteriális hatása van.
A méz egy kevés barna cukorral és néhány csepp citromlével kombinálva csodákra lehet képes a kiszáradt ajkakon is. Hagyd fent pár percig, majd finom mozdulatokkal távolítsd el az elhalt hámsejtekkel együtt!

szépségápolás otthon

3. A kókuszolaj ezer arca

Az újhullámos konyhákban a kókuszolajnak már szinte foglalt helye van, a jótékony hatásairól ismert alapanyagot azonban nem csak itt hasznosíthatjuk!
A kókuszolaj tápláló összetevőinek köszönhetően a bőrünk puha és ápolt lesz, hiszen a benne található antioxidánsok regenerálják a bőr sejtjeit. Hatásos lehet a bőr öregedésének gátlásában is, de a hajunkat is táplálhatjuk egy kókuszolajos pakolással.
Ha szeretnél egy egyszerű arctisztító radírozást eszközölni, akkor egy kevés barna cukrot keverj össze kókuszolajjal és masszírozd át vele az arcodat!

Plusz egy tipp a kókuszolajhoz: Használd a sminkecseteid tisztására is!

kókuszolaj

3+1. Azért nézzünk csak körben a polcokon!

A rendszerezés bizony sokat segíthet a spórolásban is! Hiszen, ha alaposan átlátjuk a dolgainkat, akkor kevésbé valószínű, hogy olyasmibe invesztálunk, amivel már korábban rendelkeztünk. A teendő tehát ugyanez szépségápolási terén is: nézzük át a polcokat, dobozokat, neszesszereket, fürdőszobát, egyszóval mindent, ahová „véletlenül” egy arcápoló, maszk, testradír vagy bármilyen ilyen jellegű eszköz eltűnhetett és gyűjtsük őket egybe! Egyfelől a lejárt termékektől is megszabadulhatunk, másrészről pedig újra használatba vehetjük a rég elveszettnek vagy a kupacban elkallódó termékeket!

Készen állsz az otthoni szépségápolási rutinod felfrissítésére?