Provident
blog
Miért jó, ha okos a mosogatógép?

2018-12-19

Tudatos tippek

Miért jó, ha okos a mosogatógép?

Az okos mosogatógépekben a XXI. század elvárásai találkoznak a XX. század egyik leghasznosabb találmányával. Egyre több háztartási eszközt és használati tárgyat tudunk már irányítani okostelefonunk segítségével, ami önmagában is praktikus, de az egyszerűbb kezelhetőség mellett sokszor az addig ismert funkcióik kibővítésével is jár. Eláruljuk, miért érdemes mosogatógép vásárlás során előnyben részesíteni az okos készülékeket!

Rendszerben gondolkodunk

A technológia egyértelműen az okosotthonok irányába tart. A már is olyan távoli jövőben mindannyian olyan rendszerekkel rendelkezünk, melyekben egyetlen egy központi alkalmazással irányíthatjuk a teljes háztartás. Ez nem csak saját akaratunk gyors és hatásos érvényesítésére alkalmas! A lakásban található gépek energiafelhasználásának pontos ismeretével könnyedén beállítható, hogy – például az egyes gépek használati időpontját optimálisan összehangolva – a leginkább környezet- és pénztárcabarát módon építsük ki házi ökoszisztémánkat. Éppen ezért kifejezetten jó beruházás egy olyan energiatakarékos mosogatógép, ami erre a hálózatra is csatlakoztatható.

 

Analóg előnyök

Ezekben a készülékekben sokszor nem pusztán digitális újdonságokat találunk. A legtöbb darabban könnyebben és sokoldalóbban átrendezhetők a különböző rekeszek és rácsok, sokkal kifinomultabb szűrőkkel szerelték fel őket, a víz- és mosogatószer adagolásra használt szórókarok pedig egyszerre hatékonyabbak és gazdaságosabbak, mint amit a hagyományos mosogatógép működése során megszoktunk.

 

Mindent látó app

Az igazi előny természetesen mégis csak a vezeték nélküli irányításban rejlik! A mosogatógéphez tartozó alkalmazással akár az irodánkból is elindíthatjuk a készüléket, bekapcsolhatjuk a gyerekzárt, illetve egy új, még kíméletesebb vagy laposabb mosogatási programot is letölthetünk rá, sőt, még a mosogatószer pontos adagolását is beállíthatjuk. Mindezek mellett bármikor naprakész adatokat kaphatunk olyan fontos tényezőkről, mint például a mosogatógép vízfogyasztása, amit az okos készülékek automatikusan a rekeszekbe helyezett „szennyes” mennyiségéhez igazítanak. Az igazán különleges darabok még olyan extrákkal is rendelkeznek, mint a hangvezérlés vagy a belső LED-világítás, és már olyan mosogatógép is akad, ami magától megrendeli a mosogatószert egy internetes áruházból – mindezt szinte rögtön abban a pillanatban, ahogy elkezd kifogyni a tárolója.

 

Ki örülne, ha idén karácsonyra egy vadonatúj mosogatógépet kapna?