Nyár végén rengeteg üzletben kínálnak jobbnál jobb akciókat, amivel sokat lehet spórolni. Megmutatjuk a kedvenc tippjeinket a vásárláshoz.

 

Ezért szuperek a nyár végi leárazások

Valószínűleg sokat nem kell magyaráznunk, miért jó kedvezményesen és olcsón hozzájutni egy-egy termékhez… Sokan a nyár végi leárazások idején vásárolják meg azokat a kiszemelt ruhákat, elektronikus eszközöket, játékokat és a többit, amiket már a korábbi hónapokban kiszemeltek, de bíztak abban, hogy csökkeni fog majd az áruk. És milyen jól teszik!

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Azonban nem szabad túlzásokba esni a vásárlással, és érdemes felkészülten érkezni az üzletekbe, nehogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok áldozatává válj. Következő fejezetünkben bemutatjuk, mire érdemes ezen időszakban odafigyelned vásárlásod során.

Nyár végi leárazások és akciók

 

Mire érdemes ilyenkor figyelni?

Nem csak akciós, de minden termékek vásárlását megelőzően érdemes tájékozódnod más üzletek hasonló árukínálatáról, ugyanis előfordulhat, hogy egy adott időszakban a kedvezményesen meghirdetett termék ugyanekkor más üzletben akció nélkül is ugyanannyiba kerül. Sőt, még olyan esetek is elő szoktak fordulni, amikor máshol akció nélkül, mégis a leárazott terméknél kedvezőbb áron vásárolható meg valami.

A pénztárnál is résen kell lenned, hiszen gyakran előfordul, hogy egy-egy terméket nem a kiírt akciós árnak megfelelően értékesítik azért, mert a pénztárgépben még nincsenek aktualizálva az eladási árak. Ha nem veszed észre időben, hogy többet kell fizetned, a blokkodat mindenképp ellenőrizd!

 

Mikor kezdődnek a nyári leárazások? Meddig tartanak?

A szezonvégi leárazások időtartama minden üzletben változó, de általában egyszerre szoktak kezdődni és végződni a nagy akciózások, főleg akkor, ha a boltok egymáshoz közel helyezkednek el és azért versenyeznek, hogy a kecsegtető kedvezményeik miatt éppen őket válaszd.

Jellemzően augusztusban szoktak kezdődni a nyár végi leárazások, azonban van, ahol már július végén is megtalálhatod a hatalmas AKCIÓ feliratokat. Hogy meddig tart a nyári leárazás, az a készletek kifogyásától is függhet, de általában még szeptember végéig is vásárolhatunk szezonális holmikat 20-30, de akár 60-70%-os kedvezménnyel.

Leárazások, akciók nyáron

 

Milyen termékeket szoktak általában nyár végén leakciózni?

Elsősorban a ruházati boltok szoktak látványosan akciózni, már több méterről látható, hogy a bolt mely részén találhatók akciós cikkek. Egy nyári ruha leárazás vagy nyári szandál leárazás nem csak a vásárlóknak, de a boltosoknak is kedvez, hiszen a szezon végén hamar túl szeretnének adni azon a darabokon, amiket később vélhetően már nem fognak tudni eladni.

A nyár vége tökéletes lehet arra is, hogy jó áron juss kerti bútorokhoz, illetve különféle grill- és bográcseszközökhöz, vagy kempingezéshez szükséges tárgyakhoz: sátor, kempingszék, horgász felszerelés stb. Ami pedig a kertet illeti, sok üzlet és kertészet a rossz idő beköszöntével kedvezményesen kínálja a kertészeti eszközöket, vagy akár bizonyos nyári virágokat is.

Ugyanígy remek időszak most beszerezni nyári autóalkatrészeket, mint klímaszűrő, napfénygátló, sőt, gyakran ilyenkor kerül sor a nyári gumi leárazásokra is.

Végül de nem utolsó sorban az iskolakezdés közeledtével számos nagy cég kínál komoly kedvezményeket írószerekre, táskákra és hátizsákokra, könyvekre, de például sok laptop is ebben az időszakban szerezhető be akciósan a gimnáziumok és az egyetemek indulása következtében. A laptop mellett természetesen más elektronikai eszközök is leárazásra kerülnek ilyenkor, így mindenképp érdemes betévedned egy digitális gépeket értékesítő üzletbe is.

Készen állsz a nyár végi leárazásokra?