Provident
blog
Országos vízipark körkép

2018-06-20

Szabadon

Országos vízipark körkép

A légkondi megbízható sebtapaszként szolgál a kánikulában, de az igazi gyógyír csak a hűvös víz lehet ilyenkor. Most teszünk egy körutat a magyarországi aquaparkok és élményfürdők világában!

Nyugat

A legjobb dolog a hazai aqua világban az, hogy akaratlanul is nagyon arányosan épültek ki a létesítmények, minden országrészben találhatnak remek helyeket a hűsölni vágyók. Az osztrák határ mentén, Zalaegerszeg külvárosában rögtön ott van az egyik legnagyobb itthoni park, a 7.5 hektár területen fekvő AquaCity. Érdekessége, hogy noha kiterjedésben van nála nagyobb Közép-Európában, a legnagyobb víztömeget ez tudja felmutatni a régióban a maga 6000 m2-ével. Ha kicsit beljebb jövünk az országban, láthatjuk, hogy természetesen a Balaton sem maradhatott ki az “aqua lázból”: a Balatonfüreden található Annagora Aquaparkban nem csak egy fantasztikus hullámfürdőre ülhetnek fel az idelátogatók, de csodálatos panorámát is kapnak vele a Magyar Tengerről.

 

Közép

Az ország talán legismertebb vizes élményparkja a budapesti Aquaworld. A fedett, és így egész évben látogatható aquaarénában összesen 15 medence és 11 csúszda van, kiegészülve maguk melletti jakuzzikkal, hullám- és gyerekmedencékkel. Remek családi programnak ígérkezik tehát egy itteni látogatás. Nem messze a fővárostól, a főként versenypályájáról ismert Mogyoródon is felhúztak nemrég egy parkot, mely csúszda rekordernek számít itthon a maga 26 vonalával.

 

Provident-tipp

 

Ha másra sem vágysz, mint egy hűsítő medencében való csobbanásra, ültesd be a családot az autóba és vegyétek célba a legközelebbi aquaparkot! Ha pedig szükséged van némi segítségre hozzá, igényelj Provident személyi kölcsönt!

 

Kelet

De nem maradnak remek helyek nélkül a keleti határ környékén lakók sem. Mi több, erre található néhány kifejezetten híres vízi centrum, kezdve a hajduszoboszlói Hungarospával, ami az ország első aqua paradicsoma. Ők arról is nevezetesek, hogy néhány évvel ezelőtt bevezették az “extrém zónát”,  ahol hat különleges kalandcsúszda – a szabadesős alagút, a vízhurok, a szuperhullám, a cunami, az űrcsónak és vízcső – várja a csúszni vágyókat. Innen nem messze található a jól felszerelt debreceni Aquaticum, vagy a középkori várat idéző Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont.

 

Felkeltette az érdeklődésedet valamelyik közeledben lévő aquapark? Ne gondolkozz rajta sokat, irány a medence és a csúszda – az idő ugyanis sokáig nem lesz még hűvösebb!