Provident
blog

TOP balatoni strandok

Nyáron az egyik legjobb úti cél belföldön a Balaton: strand, lángos, árnyas fák, hekk, röplabda, vízi bicikli – minden van, amire egy pihenni vágyó családnak szüksége lehet. Nézzük meg, hogy melyikek azok a strandok, amiket érdemes családdal együtt kipróbálnod!

A Balaton partján remek strandokat találsz, szépen kiépített sportpályákkal, külön a gyerekeknek szóló programlehetőségekkel, büfékkel és magyaros éttermekkel. Ha családosan indultok el a vízpartra, akkor érdemes tájékozódnod arról, hogy mivel töltheti a család a napjait a balatoni nyaralás során.

1. Fürödjetek a balatonfüredi Esterházy strandon!

A Balatoni Szövetség által díjazott strand a családbarát strand címet viseli, így érdemes ide látogatnotok, ha több korosztállyal érkeztek nyaralni. A csodás tihanyi panoráma mellett a sokféle élménymedencét is élvezhetitek, sőt szuper játszótere és röplabdapályája is van a strandnak. Felnőttként pedig egy kényelmes napágyban nyúlhatsz el, amíg a gyerekek pancsolnak és játszanak.

2. Éljen Balatonfüred!

A balatoni strandok közül próbáljátok ki a szintén Balatonfüreden található Kisfaludy strandot is! A nemrégiben felújított strand három csillagos minősítéssel rendelkezik, árnyékot adó lombos fái alatt minden család megpihenhet. A gyermekbarát strandok között is kiemelkedő a Kisfaludy jól kialakított mosdóival, pelenkázó helyiségeivel és a strandon belül elhelyezett biciklitárolóival.

3. Irány Csopak!

Az északi parton nem kell messze mennetek Füredtől további jó strandokért: Csopakon a Községi strand is remek választás lesz! A szépen füvesített és gondozott parton mindenki megtalálhatja a kedvenc helyét. Evezésre, focizásra, csúszdázásra és röplabdázásra is van lehetőség, sőt a horgászok is jól megférnek a strandolók mellett egy hosszan a vízbe benyúló stégen.

4. Nézzetek be Balatonlellére!

A déli parton a balatonlellei strandot semmiképp se hagyjátok ki: a Napfény strand nagy előnye a hosszan elnyúló, homokos partszakasza, ahol kicsik és nagyok együtt építhetnek homokvárat. A déli partra jellemző, lassan mélyülő víz is a kisgyerekes családoknak kedvez.

5. Alsóörs is remek!

Az alsóörsi strand is kifejezetten családbarát hely, ahol a szépen kialakított baba-mama szobákban minden anyuka csendben, nyugodt körülmények között foglalkozhat kisbabájával.

A vízben kialakított sekély pancsoló részben játszhatnak a kicsik, a kicsit nagyobbak pedig az óriástrambulint és a mini golfpályát próbálhatják ki.

Provident tipp:

A Balaton-parton a strandok között érdemes biciklivel közlekednetek. Nagyon szépen kialakított kerékpárút veszi körbe a tavat, és gyakran érik egymást a biciklis büfék és szervizek.

 

Neked van bevált balatoni strandod? Írd meg nekünk kommentben!