Provident
blog

TOP 4 úticél egy őszi vakációra Európában

Együtt pihenne, kirándulna a család, netán a pároddal töltenétek el egy romantikus hétvégét? Tervezd meg az idei őszi utazásodat és lazíts egyet a szürke téli hónapok előtt, hiszen megannyi desztináció már autóval vagy olcsó fapados repülős járattal is elérhető! Cikkünkben összegyűjtöttünk 4 olyan helyszínt Európában, amit érdemes megnéznetek nektek is!

Belgium, Brüsszel

A belgákhoz tartó repülőre könnyű jó áron, pár ezer forintért jegyet kifogni, ráadásul több fapados is repül Brüsszelbe, így a dátumokban se lesz hiány, amikorra foglalni akarunk. Azon túl persze, hogy a gofrit, amit ezer meg egyféleképpen töltenek és díszítenek szinte kötelező megkóstolnunk, a látnivalók hosszú listáját kell végig járnunk! Kezdve a Grand Place-el és a Mannekin Pis-szel, ahol a híres pisilő kisfiút találjuk, de az 1958-as Világkiállításra készült Atomium, az Európai Parlament, Szent Mihály és Szent Gudula-székesegyház, a Mini-Europe, valamint a Brüsszeli Képregény Múzem is kötelező látványosságnak bizonyul.

 

Franciaország, Párizs

A történelméről, kultúrájáról és gasztronómiájáról híres francia fővárosba is már egészen olcsón eljuthatunk az őszi hónapok során. A repjegyre itt sem kell túl sokat áldoznunk, hiszen novemberben már oda-vissza kb. 16.000 forintért utazhatunk. Az élet persze itt is drágább, mint amihez itthon hozzászoktunk, több látványosságért viszont itt se kell fizetnünk, mint a Diadalív, a Sacre Coeur és a Moulin Rouge nem szükséges belépő. Azonban megéri ellátogatni a Louvre-ba, hogy megcsodálhassuk Mona Lisa mosolyát, de az Eiffel-toronyról elénk táruló városképért is érdemes fizetni.

 

Egyesült Királyság, London

A brit fővárosba elég gyakran kínálnak a fapados járatok meglehetősen kedvezményes jegyeket már pár ezer forintért, kifejezetten az őszi időszakban, így érdemes ilyenkor lecsapni rájuk. Londonban megannyi látnivaló vár minket, sok mindenért szerencsére fizetnünk se kell, hiszen pl. a Hyde Park, a King’s Cross, a British Museum legtöbb része vagy éppen átsétálni a Tower Bridge-en nem kerül semmibe, de a Buckingham Palotát is megcsodálhatjuk kívülről. A városban érdemes legalább 3 napot eltöltenünk, de persze, ha több időnk van rá az csak még jobb!

Az árak Nagy-Britanniában sokszor elég magasak, így a szállás, közlekedés és étkezés terén is keresni kell a jobb ajánlatokat, viszont legalább az olcsó repjegyen spórolhatunk!

 

Csehország, Prága

A cseh fővárost mindössze egyórás repülőúttal elérhetjük, fapados járattal az útiköltségünk se fog túl magasra rúgni, már kb. 10.000 forintért megvásárolhatjuk a jegyünket. A várost több okból is érdemes felkeresni, hiszen megannyi program várhat kicsikre és nagyokra egyaránt. Az varázslatos történelemű városban macskaköves utakon járhatjuk körbe az Óvárost, a városházát vagy végig sétálhatunk a világhírű Károly-hídon. Szerencsére Prágában sem kell hiányolnunk a jó gasztronómiát vagy éppen a finom söröket, hiszen a legrégebbi kocsma több, mint 500 éves!

 

Te merre vennéd az irányt idén ősszel?