Provident
blog

Ötletes raklap bútorok

Nemcsak kreatív hálóbútor, de kerti bútor, könyvespolc, vagy akár hinta is készülhet belőle: a raklap felhasználás az egyik legdivatosabb újrahasznosítás, néhány raklap és némi barkács tehetség birtokában olcsón juthatunk irigylésre méltó, ötletes bútorokhoz.

raklap virágtartóA raklap bútor készítés az elmúlt évek csináld-magad slágerévé nőtte ki magát: az alapanyag könnyen hozzáférhető és olcsó, a végeredmény pedig majdnem mindig jópofa és kreatív! De lássuk, milyen formákban talált utat a raklap az otthonokhoz!

Az egyik legegyszerűbb darab a raklap-virágtartó: ez gyakorlatilag egy falhoz rögzített, álló raklap, melyet lefestettek fehérre. Mindezt vidám színekkel is megtehetjük, így kertünk vagy teraszunk új díszévé válhat ez a mutatós megoldás!

 

raklap iroasztal polcA lakáson belül is jó szolgálatot tehetnek a raklapok. Ha szeretnénk feldobni a dolgozóasztalunkat, és unjuk a megszokott polcokat, nincs más dolgunk, mint íróasztalunk fölé függeszteni egy kisebb darabot, amit díszíthetünk képekkel, faliórával, növényekkel, de rátűzhetjük a naptárunkat is!

Számtalan verziója ismert, AirBnB lakásoktól a lakberendezési blogokon át a bevállalósabb ismerősökig: bizony, ez csak a raklap ágy lehet! Legegyszerűbb verziója könnyű és gyors sikerélményt garantál: a kívánt méretben helyezzük egymás mellé és rögzítsük egymáshoz a raklapokat (egy franciaágyhoz általában 4 vagy 6 darabot), tegyünk rá egy vastag matracot és már meg is ágyazhatunk új ágyunkban. A legszebb darabokat hangulatos égősorokkal vagy ledekkel világítják meg kreatív gazdáik.

raklap dohányzó asztalA világ talán legegyszerűbb dohányzóasztala: vegyünk egy raklapot, csavarozzunk a négy sarkába kerekeket, illesszünk rá egy üveglapot és kész is vagyunk! Ha belefér egy kis bonyolítás, akkor készíthetjük két-három szintesre is a bútordarabot, így tökéletes polcaink is lesznek a belsejében a magazinok, nagyobb formátumú könyvek tárolására.