Provident
blog

Otthonosabb lakás növényekkel

Szinte felsorolni is lehetetlen az otthonunkban tartott növények számos előnyét: szépség, jó levegő, a stressz levezetése öntözés közben, a gondoskodás öröme… Nem is kérdés, hogy érdemes beszerezni pár cserepes barátot a családi fészekbe. A kérdés csak az: hogyan illeszkednek majd az enteriőrbe? Mint mindig, most is van pár ötletünk!

Határozott keretek között

Egy üres keret a falon nem csak praktikus okokból alkalmas a futónövények megtámasztására: organikus társával kifejezetten eredeti dekorációt alkot. Ráadásul egyaránt mutatós modern és klasszikus környezetben, csak a keret stílusát kell a szobához igazítani.

Felfüggesztett tárolók

Különösen praktikus megoldás, hiszen több cserép is elfér a szokásosnál kisebb, jobban kihasznált helyen: a szobaajtón, az ablakokban, vagy akár az ágy felett. Némi kézügyességgel akár mi is barkácsolhatunk egy függőt, a zöld vitalitása így is intenzíven érvényesül majd.

Fókuszpont

A lakberendezés egyik kedvenc elemének „zöld” megvalósítása igazán egyszerű: teremtsünk kisebb dzsungelt a nappali egyik falán, vagy tegyük izgalmasabbá a kedvenc műalkotásainkat tartó polcrendszert egy-egy szobanövénnyel. A koncepció lényege, hogy az élő dekoráció mindig magára vonja a figyelmet, éljünk vele bátran!

Provident tipp

Mindannyian szeretnénk egész otthonunkat biztonságban tudni, nem csak a növényeinket. A Provident Otthonbiztosítás egy országosan elérhető, egyszerűen igényelhető szolgáltatás, melynek változatos konstrukciói között mindenki megtalálja a maga és lakása számára ideális verziót.

Fali tárolók

Perforált lemez, natúr polcok, geometrikus fali cserepek: a lényeg a kreativitás! Különleges és dinamikus dekorációvá válhatnak a legegyszerűbb növények is, ha megfelelő rendszerben és a megszokottól eltérő alapon rendezzük el őket a rendelkezésünkre álló falon vagy felületen. Engedjük szabadjára a fantáziánkat!

Lágy és laza hangsúly

Ahogy már említettük, a növény vonzza a tekintetet: már egy-egy vágott darabbal is felhívhatjuk a figyelmet arra a pontra, amit szeretnénk kiemelni a dekorációból. Az apróbb finomságokat, kisebb gyűjteményeinket is barátságosabbá teszi egy apró, cserepes virág.

Egyedi ötletek

A legjobb ötlet persze mindig az, ami egyediségében leginkább tükrözi a személyiségünket és stílusunkat. Vintage ládikó, akvárium, a nagymama sámlija: a megfelelő helyen és kivitelezésben mindegyik esztétikus, izgalmas otthona lehet növényeinek. Kísérletezzünk nyugodtan, csak közben mindig figyeljünk oda a növények föld- és fényigényére is. Elvégre a mi kertészetünk a mi felelősségünk!

Nálatok is tele a lakás növényekkel?