Provident
blog

Így spórolj a nyaralásra!

Minden évben hosszan tervezgeted a nyaralást, és már alig várod, hogy elindulhass pihenni? Utazni bizony mindig szuper, viszont megtakarítás nélkül nehezen jutsz el olyan helyekre, ahova igazán vágysz. A következő spórolási tippek segítenek neked abban, hogy igazi pihenés, lemondások nélküli élmény legyen a nyaralásod!

Kezdd az elején!

Sok kicsi is szépen összeadódik, ezért kezdd el félretenni az aprópénzt! Tegyél ki a polcra valamit, amibe egyszerűen csak beledobod a pénztárcádban, zsebedben lévő érméket: egy kisebb doboz, egy befőttes üveg, vagy akár egy igazi persely remek lesz erre a célra. Időről időre borítsd ki és számold át az összegyűlt pénzt, meg fogsz lepődni, hogy milyen szépen gyűlik az apró!

Olvass utána mindennek!

Találd ki, hogy hova szeretnél utazni, és alaposan nézz utána az ottani áraknak. A külföldi nyaralás megtervezésénél az utazós blogok sokat segíthetnek neked, mert itt remek tippeket találsz szállásokról, arról hogy mit hol érdemes enni, és mennyit szükséges költened belépőjegyekre. Tervezd meg nagyjából előre a nyaralós programodat, mert ez alapján tudsz majd számolni napi költséget, és meglátod, hogy a teljes nyaralásra mennyi pénzt szükséges összegyűjtened.

Jelöld ki a célt!

Ha megvan az úti célod, és hogy hány napot fogsz ott tölteni, akkor már kikalkulálhatod, hogy összesen mennyit kell félretenned a nyaralásra. Ne ijedj meg a teljes összegtől, hanem jelölj ki apró célokat: oszd el az utazáshoz szükséges összeget, és heti bontásban nézd meg, hogy mennyi pénzre lesz szükséged. Elsőre ne arra gondolj, hogy a megoldás a plusz munka és a pénzkeresés, hanem azt gondold át, hogy mit tudsz tenni azért, hogy a heti megcélzott összeg összejöjjön. Valószínűleg nem kell lemondanod sok dologról, inkább vedd sorba, hogy egy héten mikre költesz, így biztosan látni fogod, hogy van bizony egy-két felesleges kiadásod.

Provident tipp

Együtt minden könnyebb, ezért beszélj össze azokkal, akikkel nyaralni indulsz! Ha együtt álltok neki a spórolásnak, akkor tudjátok egymást lelkesíteni, ösztönözni idő közben is. Beszéljetek róla nyíltan, hogy mennyi pénzre lehet szükségetek, találjátok ki, hogy milyen dolgokban tudjátok megosztani a költségeket, amivel sokat spórolhattok majd a nyaralás alatt is a kiadásokon.

Neked van bevált tipped, amivel készülsz a nyaralásra? Írd meg nekünk kommentben!