Provident
blog
Száríts okosan!

2019-01-12

Tudatos tippek

Száríts okosan!

Napjainkban csupa-csupa „okos” kütyük vesz minket körül, így nem csoda, hogy egyesek már csak szkeptikusan legyintenek a jelző hallatán. A házimunka esetében viszont tényleg rengeteget segít, ha a modern technológia vívmányai megkönnyítik és optimalizálják a folyamatokat. Éppen ezért érdemes fontolóra venni, hogy a kád felett kifeszített ruhaszárítót inkább egy okos szárítógépre cseréljük, amit mobilról, tabletről, vagy akár a munkahelyi számítógépünkről is irányíthatunk. Most sorra vesszük a készülékek előnyeit és funkcióit, hogy megkönnyítsük a vásárlás előtti mérlegelést!

Spóroljunk az energiával

A hűtő mellett valószínűleg a mosó- és szárítógépek fogyasztják a legtöbb energiát a háztartásban. Pontosan emiatt kulcsfontosságú, hogy a lehető legoptimálisabb időpontban és mennyiségben használjuk a készüléket – akár egy kondenzációs, akár egy hőszivattyús szárítógép mellett döntünk. Az okos változatok pontos méréseket készítenek saját energiahasználatukról, az eredményeket pedig egyenesen a mobilunkra küldik a megfelelő applikáció segítségével. Így könnyedén levonhatjuk a megfelelő tanulságot, és legközelebb egész biztos nem fogunk bedobni két pólót vasárnap délben, amikor amúgy is magas a háztartásunk energiafelhasználása.

 

Csak idő kérdése

Kifejezetten praktikus, továbbá az előző bekezdéshez erősen kötődő előny az időzítés lehetősége. Előre beállíthatjuk, hogy mikor induljon a mosás, így akár lefekvés előtt is bepakolhatjuk a szárítandó ruhadarabokat, reggel pedig csak ki kell vennünk a friss és száraz végeredményt. Az alkalmazás segítségével ugyanakkor menet közben is megállíthatjuk a szállítást – ha például elfelejtettük berakni az utolsó pár zoknit – sőt, még a programot is módosíthatjuk. Aki pedig szereti folyamatosan kézben tartani a dolgokat, bármikor ellenőrizheti mobilján a szárítás aktuális állását: pontosan tudni fogja, hol tart a folyamat, és azt is, hogy mennyi idő van hátra a befejezéséig. A szárítási ciklus végét jelző figyelmeztetés pedig azoknak is jól jön, akik ennél egy fokkal lazábban veszik az otthoni feladataikat.

 

Okos karbantartás

A leghasznosabb, már-már nélkülözhetetlen funkció kétségtelenül az esetlegesen felmerülő hibák felismerése. A legtöbb okos szárítógép képes saját magát diagnosztizálni, egyesek pedig még az ügyfélszolgálattal is felveszik a kapcsolatot a rendelkezésükre álló információ alapján. Lássuk be, ez valamivel kényelmesebb, mint hosszasan telefonálgatni a szerelővel arról, hogy szerintünk mi lehet a probléma a géppel. Ráadásul nem csak kár esetén jön jól ez a „képesség”: azt is jelzi nekünk a készülék, ha már kezd kifogyni a szárító lapokból, így még időben be tudjuk szerezni az utánpótlást.

Ti is szívesen kipróbálnátok egy okos szárítógépet?