Provident
blog

Mennyibe kerül egy téli ruhatárcsere?

Bő egy hónap múlva beköszönt a tél, amire érdemes felkészülni ruhatárcsere szempontból is — cikkünkben segítünk tisztába jönni a különböző ruhadarabok árával.

Jelen bejegyzés kizárólag tájékoztató jellegű, és nem minősül jogi, pénzügyi vagy egyéb tanácsadásnak. Kérjük, hogy minden esetben olvasd el a vonatkozó jogszabályi előírásokat, illetve a témában fellelhető egyéb információs tartalmakat.

 

Téli cipők

Induljunk alulról, kezdjük a cipőkkel! Női lábbelik terén léteznek alacsony szárúak (például bokacsizmák), amik már 10 000 forinttól kaphatóak, míg a magas szárúak inkább 15 000 forintnál kezdődnek.

A férfiak kicsit jobban járhatnak anyagilag, ugyanis csizmát már 5000, bakancsot pedig 9000 forinttól lehet vásárolni. Mondani sem kell, hogy mindkét nemnél mindkét kategóriában határ kis túlzással a csillagos ég (70-80 ezer forintot is simán ott lehet hagyni cipőkre). Bármire is esik a választásunk, olyan legyen, ami nem ázik át és lehetőleg belülről is bélelt!

A Provident segít: ha te is szeretnéd felturbózni a ruhatáradat, akkor ne várj tovább! Igényeld a Provident heti kölcsönét vagy havi kölcsönét és szerezd be azokat a ruhadarabokat, amikre szükséged van!

Téli ruhatárcsere: csizmák és cipők

 

Meleg nadrágok és pulóverek

Nadrágok terén nincs különbség árban. Ha kifejezetten fázósak vagyunk és thermo nadrágokra van szükségünk, akkor ezeket 10 000 forinttól vásárolhatjuk meg. Természetesen a divat itt is közbeszólhat, így nadrág terén is könnyen el lehet költeni sok tízezret.

Pulóvereknél a polár az első számú célpontja a fázósoknak: ilyesmikre 7-8 000 forintból már beruházhat mindkét nem. Nem mehetünk el szó nélkül a kötött pulóverek mellett sem, hisz ha van évszak, amikor szívesen vesszük elő ezeket, az a tél. Ezeket szintén nagyjából hasonló árban lehet kapni, mint a polár pulóvereket.

Ha nem csak a “túlélés” a cél, hanem sportolni is szeretnénk, akkor a megfelelő ruha választás mellett van még néhány dolog, amire oda kell figyelnünk egészségünk és testünk épségének megőrzése érdekében.

 

Egy jó kabát életet menthet

Szép dolog a zárt, bélelt bakancs és a thermo nadrág, de mit sem érnek, ha nem támogatjuk meg őket egy jó vastag kabáttal. Aki jól bírja a hideget, az egy könnyedebb szimpla poliészter kabáttal is kihúzza, amit már 10 000 forintért is hazavihet. Aki fázósabb, annak inkább a pamut, bélelt kabátokat érdemes hordani, melyek ennek az összegnek minimum a duplájáért vihetők el.

Téli ruhatárcsere: kabátok

 

A többi kiegészítőt se felejtsük el!

A fentiek mellett szükségünk lesz sapkára, sálra és kesztyűre is. Sapkát akár 2-3000 forintért is vásárolhatunk már, a sálak 3-4000 forintnál kezdődnek, míg kesztyűt 5-6000 forintért találunk. Hasznos és kellemes tud lenni ilyenkor egy harisnya is: a thermo polárt ajánljuk ebből, melynek az ára 4000 forintnál indul.

Mindezek mellett van egy kiegészítő, amit nem sokan használnak, pedig jól tud jönni a mínuszokban. Ez a gyapjú derékmelegítő, ami már 4000 forintért a ruhatárunk része lehet — azért ne felejtsük el levenni magunkról, ha fűtött helyre érünk!

Összességében tehát 60 000 forintért egy teljes téli ruhatárcserét is megejthetünk már, ha elsősorban nem a márkás termékekre vágyunk. Érdemes tehát felkészülni erre az évszakra, hogy kellemes hőérzet mellett élvezhessük a kinti programokat.

Készülj fel, hiszen az élet télen sem állhat meg!