Provident
blog

Újítsd fel a lakásod legkevésbé kedvelt részeit!

Itt az idő, hogy a lakásod kevésbé kedvelt részeit felújítsd! Vágj bele januári kihívásunkba és tervezd újra az otthonodat!

Minél több időt töltünk otthon, annál nagyobb bennünk az igény, hogy a környezetünk rendezett és tiszta legyen, hiszen ez a mentális egészségünket is pozitívan befolyásolja. Ha te is úgy érzed, hogy a lakás legelhanyagoltabb részeit végre ideje megreguláznod, akkor ne hezitálj, vágj bele most tippjeink segítségével.

Rend a lelke mindennek

A legtöbb lakásban az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a rendetlenség újra és újra felüti a fejét. Ez nem feltétlenül a lustaság jele, hiszen sokszor a tárolók hiánya miatt nem is tudunk igazán elpakolni. Ha már a gardrób tele és a komódokból is ömlenek a ruhák, egy alapos szelektálással és rendszerezéssel megszüntetheted a káoszt. Ha kevés a rakodóhelyed, néhány polccal újabb teret nyerhetsz a holmiknak és végre minden a helyére kerülhet.

Dobd fel a nappalit!

Lehangolóan árválkodik a kanapé? Valahogy sehogy sem mutat jól? Nem feltétlenül kell rögtön a cserén gondolkodnod, hiszen könnyen lehet, hogy néhány jól megválasztott díszpárnával vagy egy másik huzattal egészen új fényben fog feltűnni. Alapszabály, hogyha kicsi a lakás, minél egyszerűbb és letisztultabb legyen a berendezés, mert így elkerülhetjük a túlzsúfolt hatást és légiesebbnek fog tűnni az egész.

Bútorok új köntösben

Ha a régi bútoraid még jól funkcionálnak és csak egy kis ráncfelvarrásra lenne szükségük, ne dobd ki őket, inkább nézz körül a webshopok bútorfesték kínálatában, hiszen ezekkel te is játszi könnyedséggel átfestheted a kopottas darabokat.

A fehér például igazi klasszikus és bármivel remekül társítható, ráadásul optikai térnövelő hatása is van. Ezzel a megoldással egy komód vagy az előszobában szomorkodó régi szekrény is teljesen új külsőt nyer majd. A pontot az i-re a fogantyúk cseréjével teheted fel, válassz akár modern, akár klasszikus vagy vintage bútorgombokat, meglátod, mennyit számít majd az egész lakás hangulatában egy ilyen kis apróság.

Felújított vintage bútor fehér festékkel

Fényforrások mint dizájnelemek

A lámpákra sokszor csak funkcionális eszközként tekintünk, pedig óriási változást jelent egy új csillár a konyhában vagy a nappaliban. Csempéssz fonott lámpabúrákkal tengerparti hangulatot a lakásba vagy, ha az örök eleganciára szavazol, válassz kristályos, csillogó darabokat. A lényeg, hogy összhangban legyen a lakás stílusával a kiválasztott fényforrás. Ha alacsony a belmagasság akkor rövid mennyezeti lámpákat vásárolj, de ha bőven van hely, akkor nagyobb és hosszabb csillárokkal is kalkulálhatsz.

Kábeldzsungel elrejtve

Szinte önálló életre keltek a kábelek a TV és a számítógép mögött? Itt az ideje, hogy megzabolázd őket. Először is az összetartozókat gyorskötözővel rendezheted, majd az egészet egy csinos dobozba rejtheted, aminek az oldalán vágott lyukon keresztül tudod elvezetni őket. A router sem mutat jól a polcon: rejtsd el egy fonott tárolóba vagy használj könyveket, hogy eltakard.

Rejtegetés helyett választhatod a One Connect Box megoldást is, ami az összes csatlakozót magába foglalja vagy a szinte teljesen láthatatlan Észrevétlen Csatlakozás 2.0 kábelt, mely megszabadít az optikai és tápkábelek rengetegétől és esztétikussá teszi a TV körüli teret.

Kábeldzsungel otthon a TV mögött

Fürdőszoba: kevés pénzből nagy változás

Minden reggel szomorúan csoszogsz a fürdőszoba irányába, mert már legszívesebben levernéd a régi csempét a falról, annyira divatjamúlt? Ahelyett, hogy építkezési övezetté változtatnád a lakást, inkább ruházz be egy jó minőségű csempefestékre. Ez jóval költséghatékonyabb megoldás, mint szakembert hívni és gyorsabban is kivitelezhető, az eredmény mégis átütő lesz.

A zsírtalanított és megtisztított csempére szivacshengerrel vidd fel a speciális alapozót, majd ha megszáradt, következhet a kiválasztott színű fedőréteg. Kapható kifejezetten fugákhoz készült színező is, amit csak egyszerűen felviszel az érintett területre a felesleget pedig – ami a csempére került – egy vizes rongy segítségével eltávolíthatod. Ezzel a módszerrel az egész fürdőszoba új értelmezést nyer, ráadásul jóval olcsóbban, mintha az összes burkolatot szakemberrel cseréltetted volna.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Készen állsz a lakás felújítására?