Provident
blog

Ünnepi programok decemberre

Tagadhatatlanul beindult a karácsonyi szezon! Most már nem csak a boltokban emlékeztetnek minket unos-untalan a közelgő ünnepre, valóban beköszöntött az advent és az igazi tél. Bár a hideg sokakat eltántorít, mégis érdemes kimozdulni, hiszen közel s távol elképesztően hangulatos programok várnak: karácsonyi vásár, forralt bor, szánkó, korcsolyázás…

Kiválasztottunk közülük párat, amivel a család minden tagja elégedett lesz.

1. Szánkózás a Normafán

Amint leesik az első jelentősebb mennyiségű hó, a budapestiek egy emberként hódítják meg a Svábhegy közkedvelt csúcsait. A szánkó tényleg az egyik legjobb eszköz a közös téli szórakozáshoz, de hétvégén és az iskolai szünet alatt érdemes okosan megtervezni az utazást. Aki még szeretne szabad parkolóhelyet találni, az jobban teszi, ha már korán odaér, valamint a kis csapat ebédjéről és innivalójáról is szerencsésebb, ha előre, házilag gondoskodunk. Utóbbival megspórolhatunk félóra sorban állást a helyi büfében.

2. Bécsi adventi vásár

Kevés romantikusabb dolgot tehetünk az ünnepek előtti időszakban, mint hogy felkeressük a régi monarchia fővárosának karácsonyi vásárjait. Amit a budapesti Vörösmarty téren vagy a Bazilika előtt látunk, annak az eredetijét mind-mind Bécsben érdemes keresni. A forraltboros, sült gesztenyés andalgás a Rathaus, a Stephansdom és a Mariahilfer Strasse kézműves termékeket kínáló bódéi között olyan, mint egy élő adventi koszorú: megtestesíti az ünnepre való várakozást. Akinek a hangulat mellett a praktikum is számít, az a karácsonyi vásárlás egy részét így letudhatja Ausztriában, így biztos különleges ajándékok kerülnek majd a fa alá.

Provident tipp

Egy kis segítségre lenne szükséges a karácsonyi ajándékvásárláshoz? A Provident személyi kölcsöneivel könnyedén és hatékonyan megoldható a probléma! Részleteket itt találsz.

3. Korcsolyázás a Velencei-tónál

A Városligeti Műjégpálya Budapesten mindig túlzsúfolt (a többi, kisebb pályáról nem is beszélve), a Balaton jege pedig ritkán biztonságos. Mi lehet akkor a megoldás? A Velencei-tó! Az Agárdi Popstrand téli jégpályája rendszeresen és megbízhatóan tájékoztatja a korcsolyázni vágyó nagyközönséget, hogy mikor érdemes a jégre menni, és pontosan kijelöli azokat a területeket, ahol aggodalom nélkül csúszkálhatunk. Télen kevés jobb lehetőség akad a friss levegő és az aktív testmozgás egészséges kombinációjára, de mindig figyeljünk az aktuális híreket, és szigorúan tartsuk be a pályát üzemeltetők által megadott szabályokat!

4. Jótékonykodás

Decemberben fokozottan érvényes a mondás: jobb adni, mint kapni! Karácsony apropóján számtalan szervezet kínál lehetőséget arra, hogy kicsit könnyebbé és szebbé tegyük rászorulók számára az ünnepeket. Ételgyűjtés, cipősdoboz akció, használt ruhák és játékok elajándékozása, jótékonysági koncert… A listát szinte a végtelenségig folytathatnánk. Gyakorlatilag biztos, hogy találunk olyan lehetőséget, ami belefér az időnkbe, és a pénztárcánkat sem terheli meg erőnkön felül. A kicsiknek kifejezetten fontos időben megtanítani, hogy nem csak fontos, de leírhatatlanul jó érzés is, ha valódi segítséget nyújthatunk másoknak. A legjobb, ha ez is a családi hagyományok részévé válik!

 

Ti milyen programokkal hangolódtok az ünnepekre?