Provident
blog

Utasbiztosítás: az EU-n belül és kívül

A szállást lefoglaltuk, repülőjegy a zsebben, a csomagokat bepakoltuk, a növényeket megöntöztük… Mit felejthettünk el? Az utasbiztosítást! Szerencsére ma már akkor is van megoldás, ha az utolsó pillanatban jut eszünkbe a megkötése. Gyorsan összefoglaljuk a tudnivalókat, így legközelebb már eggyel kevesebb nehézséggel indulhat a vakáció!

 

Európai Unió: elég az EU kártya?

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát mindenképp érdemes kiváltani, ha az Unió tagállamain belül tervezzük az utazást, azonban tudnunk kell, hogy korán sem fedez mindent, amit egy klasszikus biztosítás adhat. Értelemszerűen nem téríti meg az elveszett csomagokból fakadó kárt, nem tartalmazza a jogvédelmi modult, ráadásul csak meghatározott egészségügyi intézményekben felhasználható, nem minden országban állja a kezelés teljes költségét és az olyan járulékos kiadásokat sem, mint például a mentés. Ebből világosan következik, hogy Európa is akkor élvezhető felszabadultan, ha teljeskörű utasbiztosítást kötünk a kártyánk mellé.

 

Az Unión kívül

Sokan megspórolnák az utasbiztosítás költségeit, ám ezzel igen nagy kockázatot vállalnak: egy kisebb vizsgálat forintban számolva százezres kiadás lehet, míg egy nagyobb kivizsgálás vagy egy műtét már milliókra rúg. Az Európán kívülre szóló biztosítások valamivel költségesebbek, ezért érdemes a szokásosnál is alaposabban átgondolni az igényeinket, mielőtt kiválasztjuk a megfelelőt. Más-más konstrukció illik egy városnézéshez, a téli síeléshez vagy a tengerparti nyaraláshoz, illetve autóval, busszal vagy repülővel történő utazás esetén is más-más szempontokkal kell számolni.

 

Provident tipp

Utazást tervezel a családoddal? Ha szükséged lenne kölcsönre, fordulj hozzánk bizalommal!

Online ügyintézés

Tényleg az utolsó pillanatra maradt az utasbiztosítás megkötése? Semmi probléma! Ma már az internet keresztül gyorsan, egyszerűen megköthetjük a biztosításokat. Bankkártyánk segítségével csak pár kattintás, és már kezünkben is lehet a kötvény! Az utazás alatti biztonság még soha nem volt ilyen egyszerű!

 

Ti is mindig biztosítással utaztok, ugye?