Provident
blog
Zuhany vagy kád – te választottál már?

2018-08-24

Tudatos tippek

Zuhany vagy kád – te választottál már?

Zuhany vagy kád: a lakberendezés örök dilemmája ez! Ráadásul legtöbbször gyorsan is kell dönteni benne, mivel a használt lakásba költözés után jellemzően a fürdőszobának esnek neki az újdonsült tulajok. Barangolj velünk egy kicsit a zuhanykabinok és sarokkádak világában!

 

A zuhanyos érvek

Az első megfontolások higiéniaiak. Míg egy zuhany a függőleges testtartás és vízforrás miatt sokáig viszonylag érintetlen tud maradni, addig egy kád nem mosható ki igazán jól, főleg ha több ember használja azt a háztartásban. Ide kapcsolódik az is, hogy amennyiben mozgásában korlátozott vagy idős ember is él a lakásban, akkor gyakorlatilag kiesik a kád, mint opció. Még az alacsonyabb magasságú darabok is nehézséget okozhatnak ebben az esetben.

Szempont persze a kényelmi és tisztasági kérdések mellett az is, hogy a tusoláshoz jóval takarékosabb zuhanykabint használni mind időben, mind pénzben. Középtávon komoly spórolást eredményezhet, ha ide lép be az ember reggelente vagy esténként – feltéve, ha nem szokott órákig zuhanyozni.

 

A kádas csapat

Ha ennyi kényelmi, tisztasági és anyagi szempont szól a zuhany mellett, vajon mivel védik kedvencüket a kád szerelmesek? Nos, mindenekelőtt azzal, hogy sok tisztálkodási lehetőséget és élményt kinyit az az alap tétel, hogy “kádban lehet zuhanyozni, de a zuhanyzóban nem lehet fürdeni”. Egy kádban sokkal nagyobb mértékben el lehet lazulni, mint a kabinban, ami remek hatást tud gyakorolni az izmokra, izületekre és csontokra.

 

Míg a zuhany az idősebb generáció barátja, a kisgyermekes családoknál aranyat érhet a kád, a fürdetéshez remek terepet biztosít praktikusság és kényelem szempontjából is. Ha pedig valaki fel szeretne állni a tusoláshoz, egy pár ezres zuhanyfüggöny felhúzásával már el is lehet kerülni azt, hogy a kellemes fürdések után elázzon az egész ház.

 

Provident-tipp

 

Lehetsz akár zuhany-, akár kádpárti vagy, a fürdőszoba felújítás költségeit semmiképp nem fogod tudni megkerülni. Ilyenkor jön jól a Provident Személyi Kölcsöne, amit gyorsan tudsz igényelni, így nem kell sokáig várni a vásárlással, ha megtaláltad, mi áll közel a szívedhez!

Mi a verdikt?

 

Nem akarunk helyetted dönteni a témában, így inkább csak két kérdést tennénk fel:

  • Egyedül laksz, vagy családosan?
  • Fontos számodra, hogy élményszerű és változatos legyen a tusolás, vagy inkább csak funkcionális feladatként tekintesz rá?

Ha ezekre egyértelműen meg tudod adni a választ magadnak, akkor elég pontosan kirajzolódik, hogy kádas vagy inkább fürdős típus vagy!