Provident
blog

10 hiba, amit sminkelés során elkövethetsz

Nem kell sminktanfolyam és profi kozmetikumok ahhoz, hogy szuper sminket készíts magadnak, viszont pár tipikus hibát jó elkerülnöd ahhoz, hogy tökéletes legyen a megjelenésed. A szemhéjpúder, az alapozó, a szempillaspirál, a rúzs és a sminkkészlet többi darabjának helyes használatához 10 alapvető dologra kell odafigyelned, nézzük sorban ezeket!

Ne kövesd el mások hibáit!

Összeszedtünk 10 olyan tipikus hibát, amit jobb elkerülnöd sminkelésnél, tippjeinkkel pedig megoldást kínálunk arra, hogy hogyan ne kövess el olyan bakikat, mint a sminktetoválás vagy épp a túl vékonyra szedett szemöldök. Következzenek a tipikus hibák és a smink tippek!

1. Ne bonyolítsd túl!

Ha túlgondolod a sminkedet, akkor egy sima hétköznapon is túl extra és harsány leszel. Az igazán extravagáns sminkek csak a divatfotókon és a kifutón mutatnak jól, te legyél inkább mértéktartó, hidd el, csodás leszel kevesebb sminkkel és színnel is.

2. Kerüld a túl erős összhatást!

Bizony a sminkelés során is fontos szem előtt tartanod „a kevesebb néha több” alapelvet, mert ha erős színű rúzs mellé árnyalatban elütő szemfestéket használsz, akkor az összehatás kifejezetten rossz lesz. Egyszerre csak egy dolgot emelj ki a sminkeddel, vagy az ajkaidat, vagy a szemeidet.

3. Ne használj túl sok alapozót!

Nemcsak egészségtelen, ha a teljes arcodat vastag alapozó réteggel feded, de egészen maszkszerűvé is teszi az arcodat. Használj korrektort és púdert a bőrödön, de ne vigyél fel több réteg alapozót egymásra.

4. Ne keverd a színeket!

A rúzsod, az alapozód, a szemhéjfestéket, sőt még a körömlakkod színe és az ékszereid is mind egy összehatást keltenek. Figyelj a harmóniára, és egy vagy két színárnyalatot használj egy nap.

5. Ne kenődjön el a sminked!

Különösen a sötétebb árnyalatú sminkeknél fontos, hogy fixáld őket. Ezt úgy tudod könnyen megtenni, hogy mielőtt kifested a szemed, vékonyan átkened alapozóval a szemhéjadat is, sminkelés után pedig leheletnyi púdert teszel rá.

6. Ne csillogj nagyon!

Szép és izgalmas szemfestékek, sminktermékek közül választhatsz magadnak, de figyelj arra, hogy ne csillogjon rajtad minden. Ha fényes és csillogó szemhéjpúdert választasz, akkor matt rúzst párosíts mellé.

7. Ne barnítsd túl magad!

Ne használj olyan színű alapozót, ami túl sötét a bőrödhöz, mert már a nyakadnál látszódni fog a különbség. Maradj a természetesség híve és saját bőröd tónusához illő alapozót válassz.

8. Ne öregítsd magad!

Ne használj drámai rúzst és nagyon sötét szemfestékeket, mert ezek együtt akár éveket is öregíthetnek rajtad látványban.

9. Se túl vékony, se túl erős

A szemöldököd formájánál is maradj a természetesség híve: adj neki formát, de ne szedd ki túlságosan. Ha halvány árnyalatú a szemöldököd, akkor az ívre ceruzával segíts rá.

10. Ne hagyd otthon a rúzsod!

Sajnos nincs olyan rúzs, ami makulátlanul megmaradna egy este végig. Ezért mindig dobd be indulás előtt a táskádba azt a rúzst, amivel sminkeltél.

Neked is van bevált tipped a smink bakik ellen? Írd meg nekünk kommentben!