Provident
blog

A legjobb DIY sminktrükkök

Szeretsz csinos lenni, de nem akarsz egy vagyont költeni kozmetikumokra? A sminkelés lehet olcsó is, ha apró trükkökkel, pénztárcabarát DIY ötletek segítségével készítesz magadnak olyan sminket, amire mindig is vágytál. Telt ajkak, csábító tekintet és csodás manikűr – nézzük sorban a legjobb DIY sminktrükköket!

Telt ajkakra vágysz?

 

A smink készlet alapdarabja a rúzs és a szájfény, de nem biztos, hogy a kívánt végeredményt éred el velük. Mit tehetsz a telt ajkakért? A teltebb ajkak érdekében trükközz kicsit otthon a szájfénnyel és a rúzzsal, így nem kell méregdrága kozmetikumokra költened. Ha rúzzsal szeretnéd teltebbnek mutatni az ajkaidat, akkor játssz a színekkel! Egy világos tónusú, már nem használt szemhéjpúdert tegyél a fagyasztóba, majd ha megfagyott, akkor a kirúzsozott szádra kenj belőle úgy, hogy a szád szélei sötétebbek maradnak a rúzstól. Ettől a trükktől optikailag teltebbnek tűnnek majd az ajkaid.

Azt is kipróbálhatod, hogy egy egyszerű, natúr szájfénybe keversz pár csepp borsmentaolajat. Ez az olaj kicsit vérbőséget okoz, amitől egy picit megduzzadnak az ajkaid.

Provident tipp

 

Ha még nem ismered a borsmentaolajat, akkor először mindenképp próbáld ki, hogy nem vagy-e érzékeny rá. Cseppents belőle pár cseppet a csuklód belső oldalára, ahol vékony a bőröd, és várj legalább fél órát, hogy jelentkezik-e valamilyen allergiás reakció. Csak ezután használd a szádon az olajat!

Csábíts a tekinteteddel!

 

Ha a szemedet szeretnéd kihangsúlyozni, akkor használj úgy szemceruzát, hogy egy sokkal drágább szemhéjtust helyettesítesz vele. Mit kell tenned ehhez? A szemceruza hegyét tartsd körülbelül egy percig egy gyertya lángjába, hagyd átforrósodni, majd várd meg, amíg kihűl. A forróság után zselésebb, könnyebben kenhető lesz a szemceruzád, így úgy tudsz majd vele dolgozni, mintha szemhéjtussal húznád ki a szemed.

Egyszerű smink a krémes szemhéjfesték is, amit házilag elkészíthetsz úgy, hogy a kiválasztott szemhéjpúdert vazelinnel összekevered. Arra figyelj, hogy a szín erősségét a felhasznált púder mennyisége adja: próbálkozz, és keverd ki a saját árnyalatodat, és használj olyan krémes szemhéjfestéket, amilyen senki másnak nincs!

Csodás manikűr házilag

 

A sminktippek mellett az ápolt körmöket sem hagyhatod ki! Ha francia manikűrt szeretnél készíteni magadnak, akkor nézz körül az otthon elfekvő apróságok között, mert biztosan találsz olyan szilikonos karkötőt, ami pár éve nagy divat volt, de most már egyáltalán nem hordod. Használd ezt most körömlakkozásnál úgy, hogy az ujjbegyedre csavarod, szabadon hagyva a körmödnek csak azt a részét, amit a francia manikűrnél lefestesz. Ezzel a trükkel megspórolhatod magadnak, hogy külön erre a célra kelljen bevásárolnod, és egy olyan tárgynak is hasznát veszed, ami régóta csak porosodik az otthonodban.

Neked is vannak bevált sminktrükkjeid? Oszd meg velünk kommentben!