Provident
blog

Hogyan találd meg 3 lépésben a legkedvezőbb árú repülőjegyet?

Egy ügyesen megvásárolt repjeggyel nagyon sokat spórolhatsz! De hogy általában mikor olcsó repülőjegy, és merre érdemes keresned, ha a last minute repülőjegy érdekel, azt most cikkünkben eláruljuk neked!

Ha szeretnéd, hogy már ne csak legendákat hallj az olcsó repjegyek boldog tulajdonosaitól arról, hogy hogyan is lehet ügyesen lecsapni az extra ajánlatokra, akkor érdemes egy kicsit beleásnod magad a témába.

Mert téged is várnak a fehér homokos tengerpartok – és az olcsó nyaralás nem elérhetetlen! Csak okos szervezésre, a repülőjegy kereső profi használatára és némi szabadidőre van szükség. Számtalan fapados repülőjegy és kedvező árú szállás várja, hogy megtaláljuk őket!

Tippek okos utazóknak

 

1. Érdemes a Skyscanner repülőjegykereső adatbázisban körülnézni: megadhatjuk, hogy honnan, hová, mikor szeretnénk utazni, és azt is hogy mennyi ideig maradnánk. A Skyscanner óriási adatbázisából ezután megkapjuk a legjobb találatokat.

2. Örök igazság, hogy minél rugalmasabbak vagyunk, annál jobb ajánlatokat kaphatunk: szinte biztos hogy drágább jegyeket fogunk kifogni akkor, ha a dátumot és az úticélt is kőbe vésve eltervezzük. Ha megengedhetünk egy kis mozgásteret, pl. nem kötött az utazás dátuma, vagy Indonézia mellett Vietnám is szóba jöhet például, akkor nagyobb az esélyünk az igazán olcsó ajánlatokra! Válasszuk ki okosan az időpontot, utazás előtt pedig mindenképp nézzünk utána úti célunk várható időjárásának.

3. Ne dőljünk be a feláras plusz szolgáltatásoknak! Az olcsóságnak néha bizony ára van: rengeteget spórolhatunk akkor, ha feladott poggyász helyett vállaljuk a kézipoggyászt -úgyis csak egy fürdőruha kell, nem igaz?-, és érdemes nemet mondani a kényelmi szolgáltatásokra is! Az elsőbbségi beszállás vagy a nagyobb lábhely árát pedig költsük inkább egy jó vacsorára!

Provident tippek

 

  • Érdemes kihasználni a bankok vagy repülőtársaságok repjegypontra váltható hitelkártyáit! Ha minden hónapban lelkiismeretesen, időben visszafizetjük a tartozásunkat, akkor gyakorlatilag ingyen utazásokat kapunk ajándékba. Egy négytagú család átlagos havi költségeivel pár hónap alatt összegyűlhet egy-egy fapados repjegy minden családtagnak.
  • Gondosan tervezzük meg a reptéri transzferünket: főleg Európán belül fordul elő gyakran, hogy akár a repjegy árának többszöröséért tudunk beutazni úticélunk belvárosába. Érdemes előre utánanézni a lehetőségeknek, és itt is igaz, hogy az előre tervezés visszahozza az árát: ha 1-2 hónappal előre foglalunk, súlyos összegeket takaríthatunk meg magunknak.
  • Ha türelmetlen vagy a repjegyvadászathoz, kövess be pár Facebook oldalt, ahova minden nap kerülnek fel újabb és újabb ajánlatok! Ilyen az Utazómajom vagy a Mindenki utazhat oldal is: amit tudnod kell, hogy az általuk fellelt ajánlatok korlátozott számban elérhetők, és azonnal kell dönteni, hiszen mások is lecsaphatnak rájuk!
  • Érdemes regisztrálni a szóba jöhető légitársaságok és foglaló rendszerek oldalára – előre! Így amikor gyorsan kellene foglalni, mert épp szembe jön egy szuper ajánlat, már csak be kell lépni, ahelyett hogy még végigmennél a néha hosszadalmas regisztrációs folyamaton. Mint mindig: egy kis előre gondolkodás sokat számíthat!

Tehát a lényeg: egy kis rugalmassággal és gyors döntésekkel akár százezreket is spórolhatunk. Repjegyvadászatra fel!

 Ti hogy kerestek repülőjegyet? Osszátok meg velünk kommentben!