Provident
blog
5 dolog, amire oda kell figyelned, ha családi autót vásárolsz!

2019-04-18

Észtárca

5 dolog, amire oda kell figyelned, ha családi autót vásárolsz!

Gyarapodott a család, a gyerekek bringája, a babakocsi, a homokozó játékok már nem férnek el ugyanabban a járműben? Bizony minden família esetében eljön az idő, amikor váltani kell, ezúttal egy nagyobb, új családi kocsira! Cikkünkben összegyűjtöttünk olyan hasznos tippeket, amik segítségével könnyedén kiválaszthatod a számotokra megfelelő négykerekűt!

Márka, kapacitás, csomagtér

A legtöbben valószínűleg online kezdik el keresni a megfelelő kocsit, ami az egész család kényelmét fogja szolgálni az elkövetkezendő években, így valószínűleg rendkívül széles választékkal is fogunk találkozni. A bőség zavarában pedig könnyedén hozhatunk olyan döntést, amit később könnyedén megbánhatunk. Főképpen akkor jellemző ez, ha hallgatunk sokszor alaptalan sztereotípiákra és kizárunk bizonyos típusokat, vagy csak a szomszédunk, családunk tapasztalataira alapozunk. Érdemes végig nézni, hogy egyes márkák modelljei milyen felszereltséggel kaphatóak, mik azok a funkciók, lehetőségek, amik találkoznak a mi igényeinkkel.

 

Mire fogod használni az autót?

A városban furikáztok és csak suliba, edzésre, szakkörre kell elvinni a gyerekeket vagy rendszeresen tesztek meg nagyobb távot is a járművel? Mondhatni előbbi esetében lehet kisebb-nagyobb kompromisszumokat kötni, de alapvetően arra érdemes figyelni, hogy olyan járgányt válasszunk, aminek a fogyasztása a legalkalmasabb a megtett útra.

 

Milyen legyen az autó belső tere?

Amikor meglátsz egy fehér kanapét egy kisgyerekes lakásban neked is az az első gondolatod, hogy vajon milyen gyorsan kényszerülnek lecserélni azt? Ha autót vásárolsz, főleg, ha a családod számára, akkor fontos szempontnak kell lennie annak, hogy miből készül a kárpit, milyen színű, milyen szőnyegek vannak benne és milyen könnyen lehet az takarítani!

 

Milyen extrákra lesz szükséged?

Legyen sok tárolóhely, nagy csomagtartó, különálló ülések? Mondhatjuk ma már ez teljesen alap elvárásnak számít, ha a családunknak választunk autó, de ezen túl is érdemes gondolkodni! Az új autókban már szinte kivétel nélkül van bluetooth kapcsolódási lehetőség, de például a parkolást segítő rendszerek különösen hasznosak lehetnek, ha alaposan meg van pakolva a csomagtartó! Szintén jól jöhet az automatikus fékezés is, ha egy pillanatra elterelné a figyelmünket valami!

 

Keress online, de aztán ne hagyd ki a tesztvezetést!

Beleszeretsz valamibe az interneten, de aztán mégsem úgy néz ki, nem olyan jó és funkcióját tekintve se az, amire számítottál? Az autóvásárláskor is hasonlót élünk meg, azzal a különbséggel, hogy autót elég nagy valószínűséggel élőben is megnézünk, mielőtt ajánlatot teszünk rá. Kérjünk minden esetben tesztvezetést a kereskedőnél vagy a szalonban! Könnyen lehet, hogy leírások és képek alapján beleszerettünk egy típusba, de amikor beleülünk az már távolabb nem is állhatna az elképzeléseinktől.

 

Készen álltok az autó vásárlásra?