Provident
blog

5 házi szépségtrükk

Puha és feszes arcbőr, fényesen csillogó haj, ápolt és hidratált kézfej – olyan dolgok ezek, amiktől igazán vonzónak érezhetjük magunkat. De vajon el kell-e egy vagyont költened a szépség érdekében?Határozottan nem, csak használd ki a természet adta lehetőségeket, és vess be a szépségápolásban olyan trükköket, amikkel nagyon sok pénzt spórolhatsz. Alvás, megfelelő folyadékbevitel, vitaminok és gyümölcsös pakolások – 5 pénztárcakímélő házi szépségtrükköt mutatunk!

Házi szépségtrükkök a makulátlan bőrért

 

5 házi szépségtrükk

Egy kiadós alvással semmi nem ér fel! Nemcsak testileg, de lelkileg is feltölt az, ha kialszod magad, és ez bizony a külsődön és a kisugárzásodon is meglátszódik. A szép bőr folyamatos hidratálást igényel, ami a pattanás ellen is jó fegyver lesz. Vess be minden természetes módszert a szép bőrért!

1. A hidratálás természetesen a vízzel kezdődik: lásd el szervezetedet és így bőrödet is elegendő folyadékkal! A víz rugalmassá teszi a bőrödet, és segíti annak megtisztulását is. A legjobb, ha ásványvizet iszol, legalább 2 litert naponta, de ha kávézol, akkor a folyadékmennyiséget eszerint növeld.

2. A citrusfélék segítik a sejtek képződését, illetve nyugtató hatásuk is van. A grépfrútnak emellett gombaölő is, ami a zsíros, aknés bőrnek is jót tesz. A citrom, lime, narancs magas C-vitamin-tartalma fiatalon tartja a bőrt, és fertőtlenítő hatása miatt a pattanások és a ráncok ellen is mindegyik hatékony csodaszer. Egyél sok citrusfélét, vagy levüket kifacsarva igyál sokat belőlük ásványvízzel hígítva!

3. A banán is a bőröd barátja, mert puhává és selymessé teszi azt. Készíts belőle pakolást! Egy banánt nyomkodj össze villával, adj hozzá annyi natúr joghurtot, hogy kenhető állagú masszát kapjál. Ezt vidd fel az arcodra, a nyakadra és akár a dekoltázsodra is. 25 percig hagyd hatni, majd langyos vízzel mosd le. Ezt a párszáz forintból elkészíthető pakolást a kézfejedre is kenheted, jót fog tenni a bőrödnek.

4. A kézfejedet uborkával is ápolhatod! A zöldség levét és pár csepp mézet keverj össze kevés olívaolajjal egy tálban, majd nyugtasd 30 percet át a kezedet az ápoló folyadékban. Télen különösen jót fog tenni a hidegtől igénybe vett bőrödnek.

5. Tudod, hogy melyik gyümölcsben van 12 vitamin? Az almára nem hiába mondják, hogy távol tartja a betegséget, viszont nem csak megenned érdemes! Az alma a benne lévő savak miatt hámlasztásra is kitűnően alkalmas. Ne költs drága arcmaszkokra, hanem készíts pakolást házilag! Reszelt almát keverj össze natúr joghurttal és kend az arcbőrödre, és ne felejtkezz el a nyakadról és a dekoltázsodról sem! Készítsd fel bőrödet a tavaszra és a nyárra, amikor a pánt nélküli melltartó és lenge felsőrész szabadon hagyja majd vállaidat, megmutatva szép bőrödet.

Provident tipp

 

Ragyogjon a hajad is! A szépségápolás során a hajadra is gondolj, és készíts ápoló pakolást repceolajjal és sörrel. Mivel a repceolaj sok telítetlen zsírsavat, rengeteg B-, E- és K-vitamint tartalmaz, ezért remek hidratáló és gyulladáscsökkentő hatású, és puhítja a hajadat, ápolja a fejbőrödet is. Ha sörrel kevered össze, akkor dúsabb és élettel telibb lesz a hajkoronád.

A szépségápolásra nem kell egy kisebb vagyont elköltened. Próbáld ki olcsó, de hatékony tippjeinket, amikkel ragyogó lesz a bőröd és a hajad is!

Nektek melyik házi szépségápolási praktika vált be? Írjátok meg nekünk kommentben!