Provident
blog

DIY hajpakolás ötletek

Hajkoronánk egyik fő ékességünk, ezért nem árt, ha alaposan odafigyelünk az ápolására. A száraz fejbőr és a töredezett haj sok nő életét megkeserítik, de szerencsére nem kell rögtön a fodrászhoz rohanni, vagy méregdrága samponreklámokban látott pakolásokért menni a fodrászkellékeshez, ha házilag is el tudjuk készíteni a tökéletes hajpakolást száraz hajra!

Szuper DIY hajnövesztő tippek következnek:

Hajnövesztés házilag

Keverjünk össze egy tojást 1-2 evőkanál olívaolajjal és főzzünk hozzá kamillateát, majd ezt is adjuk hozzá a keverékhez. Ezután már nincs más dolgunk hátra, mint rákenni a hajunkra, becsavarni törülközővel és jó 1 órán át rajta hagyni a pakolást. Nem csak a növekedést serkenti, hanem gyönyörű fényesre varázsolja hajkoronánkat. Mit nekünk fodrász, ha otthon is elkészíthetjük ezeket a csodaszereket!

Másik varázsszer a hajnövesztésre, ha diófalevélből, vagy csalánlevélből készítünk főzetet (3 evőkanál gyógynövény, 2 dl víz arányban) és ezt jól belemasszírozzuk a fejbőrünkbe. Még lemosni sem kell, a hatását pedig már pár hét alatt láthatjuk!

Hajpakolás házilag

Legyen töredezett haj, vagy fénytelen, vagy zsíros haj, szerencsére mindre van megoldás, amit boszorkány konyhánkban összeállíthatunk: keverjünk össze egy banánt 2 evőkanál mézzel és egy kevés vízzel, egészen addig, amíg egy pépes masszát nem kapunk. Ezt kenjük fel a hajunkra, hagyjuk, hogy beszívódjon, majd csodáljuk meg a tükörben a végeredményt!

Zsíros haj ellen a legjobb megoldás, ha leöblítjük egy kis ecettel. Egy liter langyos vízbe öntsünk fél deci ecetet, mossuk át vele a hajunkat, majd öblítsük le sima vízzel. A csalántea szintén kiváló megoldás a zsíros hajra.

A korpás haj ellenszere a mentalevél. Főzzünk belőle teát, szűrjük le, majd jó alaposan öblítsük le vele a hajunkat. Ezt kúraszerűen pár naponta ismételjük meg, és meglátjuk, hogy a korpának hamarosan búcsút inthetünk!