Provident
blog
5 konyhai eszköz, amibe érdemes befektetni

2017-11-21

Tudatos tippek

5 konyhai eszköz, amibe érdemes befektetni

Egy bombabiztos kávéfőző szinte minden háztartásban megtalálható, ahol legalább egy koffeinfüggő lakik, ahogy a mikrohullámú sütő is könnyen népszerűvé vált, hiszen rengeteg időt spórolhatunk meg vele. Ám felmerül a kérdés: mi a helyzet a ritkán használt, mégis nélkülözhetetlen darabokkal, mint a turmixgép? Eláruljuk, mibe érdemes befektetni, ha hosszútávon gondolkodunk konyhaművészetünkkel kapcsolatban!

1. Robotgép

A jelszó: univerzális. Egy igazán jó konyhai robotgép értéke felbecsülhetetlen, gyakorlatilag felér egy konyhai asszisztenssel. Tésztát dagaszt, zöldséget aprít, gyümölcslét présel, tejszínhabot ver, de még humusz és pesto is készíthető vele. A gyerekek is odalesznek érte, amikor meglátják, hogy akár kedvenc pizzájuk tésztája is kivitelezhető otthoni változatban.

2. Kukta

A nagymamák csodafegyvere ma is jó szolgálatot tesz. A régi korok időspórolási technikáit nem szabad figyelmen kívül hagyni: a gumis fedővel lezárt edényben egyre nagyobb lesz a nyomás, így gyorsabban melegszik benne a víz, ettől pedig hamarabb fő meg az étel. Már attól sem kell félni, hogy felrobbantjuk a konyhát: az elektronikus darabok maguktól leállnak, ha túl magas az edényben a nyomás.

Provident tipp

Ön is szívesen beszerezne néhány új készüléket a konyhájába, de még nem sikerült összespórolni az erre szánt összeget? A Provident személyi kölcsöneivel könnyedén és hatékonyan megoldható a probléma! Részletek: https://providentonline.hu/kolcsonok/provident-kolcson/

3. Turmixgép

Nem ritkaság a turmixgép a háztartásokban, azonban érdemes elgondolkodni azon, hogy mi alapján válasszunk: a kancsó nagysága? A motor teljesítménye? Ezek is fontos szempontok, de az igazán praktikus és hosszútávú cél az, hogy minél sokoldalúbb szerkezet álljon a rendelkezésünkre. Elvégre annyi lehetőség rejlik egy jól kiválasztott gépben a turmix mellett: smoothiet, levest, koktélt készíthetünk benne, de még emulgeálásra is alkalmas lehet.

4. Kontakt grill

A húsok szerelmeseinek egyenesen kötelező. Elvégre mégsem járja, hogy egészen nyárig kelljen várni egy jó kis sült húsra vagy grillkolbászra! Természetesen zöldségeket is készíthetünk az otthoni konyhapulton is elférő, kerti társainál jelentősen kisebb mérettel bíró sütőn, és a melegszendvicseink is sokkal ízletesebbek és ropogósabbak lesznek, ha kontaktgrillben készítjük őket. És ne feledkezzünk meg a nyársakról se!

5. Séf kés

Közhelynek tűnik, mégis kevesen szentelnek elég figyelmet az egyik legfontosabb konyhai segítségünknek: muszáj legalább egyszer beruházni egy éles, minőségi séf késre! Az ujjainkra azért így is vigyázni kell, de a beszerzésétől kezdve sokkal kevesebb gondunk lesz a különböző gasztronómiai alapanyagok szeletelésével. Mi a rozsdamentes acél változatot ajánljuk, de kerámiából, szénacélból és titánból is igazán kiváló késeket készítenek.

Nektek melyik konyhai eszköz segít a legtöbbet főzés közben?