Provident
blog

5 okos tipp hogyan spórolhatsz és nyaralhatsz egyszerre

A vakáció alatt ugyan nem a spórolás a fő szempont, mégis ügyesen lefaraghatsz a nyaralás költségeiből, ha pár dologra odafigyelsz. Olvasd el 5 tippünket!

 

1. Nem minden kerül pénzbe!

Ha megvan, hogy hova indulsz nyaralni, nézz utána az ingyenes programoknak. Sokszor lehet jó szabadtéri programokba belefutni, egy-egy koncert, vagy fotókiállítás, esetleg ingyenesen költséghatékony nyaralás látogatható botanikus kert is várhat rád. Az is okos gondolat, ha a szálláson összebeszéltek a szomszédos szobákban lakókkal és együtt mentek el valahova, ahova már csoportos kedvezménnyel juthattok be.

2. Nézd meg az akciós ajánlatokat!

Egy-egy utazási iroda ajánlata is jól jöhet neked: ha az utazás, a szállás, és esetleg még étkezés is szerepel benne, akkor sokat spórolhatsz. Mindenképp érdemes megnézned, hogy az ajánlatban szereplő olcsó szállás, tényleg jó áron van-e a többi lehetőséghez képest, ezért nézz utána az áraknak, mielőtt foglalnál.

Provident tipp:

Okos dolog, ha kihasználod a last minute nyaralás előnyeit és az utolsó pillanatban foglalsz le mindent: szuper kedvezményeket találhatsz így, és a nyaralás összköltsége is sokkal jobb lesz!

3. Strandolj okosan!

Sajnos a legtöbb helyen fizetni kell a strandolásért, de azért nem mindenhol, ezért ha vízpartra indulsz nyaralni, nézz utána, hogy hol találsz szabadstrandot! Sokat spórolhatsz a strandbelépőn, és ha viszel magaddal innivalót és nassolnivalót is, akkor minden napot nagyon jól hozhatsz ki!

4. Spórolj az innivalón!

Szállásfoglalásnál érdemes odafigyelned arra, hogy legyen a szobádban vagy egy közös helyiségben hűtő. Ezzel azért jársz jól, mert így bevásárolhatsz a helyi boltban, megtöltheted a hűtőt, és nem kell minden nap étteremben költened ebédre, vacsorára. Mindenképp érdemes sok folyadékot behűtened, és magaddal vinned napközben is, mivel a legtöbb nyaralóhelyen méregdrágán árulják a palackos vizet, az üdítőket.

5. A sütő lesz a barátod!

Nemcsak a hűtővel jársz jól, ha apartmanban laksz, hanem a reggeli kávédat is megfőzheted, ha rendes konyharészed van. Gondold csak át, hogy ha minden reggel kávézóban fizetsz a napindító feketédért, akkor az bizony szépen összeadódik a nyaralás végére. Ha van konyhád a szálláson, akkor vacsorázz otthon: a helyi alapanyagokból speciális fogásokat készíthetsz, amit a teraszon, erkélyen ehetsz meg. Jó lesz a hangulat, finom az étel, és még spóroltál is!

 

Neked is van számunkra tipped, amivel lehet spórolni a nyaralás alatt? Írd meg nekünk kommentben!