Provident
blog

Okos tippek a stresszmentes nyaraláshoz

A nyár fő programja természetesen a nyaralás, amit egész évben tervezgetünk. Nehéz viszont a mindennapi ügyes-bajos dolgokat elengedni azonnal, ahogy megkezdődik a szabadságunk. Okos tippekkel segítünk most abban, hogyan lehet stresszmentes a nyaralás!

 

Pihenjünk is!

stresszmentes nyaralás

A szabadság során sok izgalmas programot szervezhetünk magunknak, így ha például tengerparti nyaralás a cél, akkor a bőrönd is megtelik fürdőruhával, strandtörölközővel, úszószemüveggel, naptejjel és olvasnivalóval. Hajókázni indulhatunk, röplabdázhatunk a strandon, megkóstolhatjuk a helyi finomságokat és még számos érdekes programmal kitölthetjük a szabadságunkat, de egy dologról ne feledkezzünk meg: elsősorban pihenni érdemes a nyaralás alatt!

Keressünk jó szállást!

Ahhoz, hogy feltöltődve érkezzünk vissza a dolgos hétköznapokba, pihenésre van szükségünk. Ezért is nagyon fontos a szállásfoglalás! Legyen ventilátor vagy légkondi a szállásunkon, így a forró nyári éjszakákon nemcsak forgolódni, hanem tényleg pihenni és nagyokat aludni fogunk.

Foglalásnál figyeljünk oda arra is, hogy jó, ha van a szobánkban vagy egy közös helyiségben hűtő, így készíthetünk be vizet magunkra estére és reggelre is.

Ne legyünk online!

Szabadságon vagyunk, ezért nem kell folyton elérhetőnek lennünk. Ha strandra indulunk, hagyjuk a szálláson a telefonunkat, vigyünk magunkkal inkább könyvet a partra. Esténként, ha mégis szeretnénk a mobilunkat nyomkodni, akkor is csak a híreket nézzük meg, de ne fussuk át az e-mailjeinket: úgysem tudjuk megoldani a feladatokat, így felesleges ránéznünk és esetleg idegeskednünk is.

Számoljunk előre!

Sajnos a pénz is sokszor jelent stresszforrást, így érdemes előre kikalkulálnunk a nyaralás költségét, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés. Ha tudjuk, hogy egy napra mennyi költőpénzt szántunk, akkor nem kell majd idegeskednünk, hogy a szabadság utolsó napjára esetleg elfogy a pénzünk.

Provident tipp

A nyaralás során is ügyesen bánhatunk a pénzzel. Vásároljunk a helyi boltokban és készítsünk szendvicseket napközbenre. Így nemcsak a jellegzetes finomságokat kóstolhatjuk meg, de spórolunk is azzal, hogy nem étteremben eszünk naponta három alkalommal.

Figyeljünk magunkra!

Ha családosan, párban vagy baráti társasággal is megyünk nyaralni, akkor se feledkezzünk meg a saját igényeinkről. Nem kell mindenhova együtt indulnia a csapatnak, ezért ha későig van kedvünk aludni, vagy csak olvasgatni, akkor ne pattanjunk ki az ágyból a kora reggeli órákban mások miatt.

Ha épp ahhoz van kedvünk, sétáljunk egyet egyedül, együnk egy finom fagyit és élvezzük a csendet. Mindenki másképp töltődik fel, ezért pihenjünk úgy, ahogy nekünk jól esik.

 

Te hogyan tudsz a legjobban kikapcsolni nyaralás alatt? Írd meg nekünk kommentben!