Provident
blog

5 olcsó karácsonyi dekortipp

Már csak párat kell aludnunk és itt vannak az ünnepek, a dekorálással azonban nem kell megvárunk karácsony napját, hanem egy-két kreatív ötlettel már az adventi időszakra feldíszíthetjük lakásunkat. A karácsonyi díszek ünnepi hangulatot kölcsönöznek otthonunknak, és az elkészítésük is remek családi program. Olcsó és könnyen megvalósítható karácsonyi ötletek sorakoznak most nálunk!

  1. Dekoráljunk kívül is!

A bejárati ajtóra kerülhet karácsonyi ajtódísz, így mindennap, amikor hazaérünk már a küszöbön ünnepi hangulat fogad minket. Az ajtódísz egy nagyobb méretű, nem törékeny karácsonyfadísz is lehet, olyan, amit nem féltünk kültérre tenni és az ajtóhoz rögzíteni. Az adventi koszorúhoz hasonlóan készíthetünk bogyós ágakból vagy fenyőből koszorút a bejárati ajtóra, vagy a házban a szobák ajtajára is.

Dekorációhoz karácsonyi ötletek

  1. Ne feledkezzünk meg az ablakokról!

Az ablakokba tehetünk égősorokat, festékszóróval fújhatunk fel csillag és hópiheformákat az üvegre, a függönykarnisról lógathatunk be saját kezűleg elkészített díszeket. A karácsonyi ablakdíszek egész lakásunkban az ünnep közeledtét jelzik majd.

  1. Az étkező is ünnepi hangulatban

A konyhaasztal közepére egy nagy tálban elrendezhetünk fenyőágakat, mécseseket, színes díszeket, diót – utóbbit le is fújhatjuk aranyszínű festékkel és lelógathatjuk a lakásban a csillárokról, vagy ráakaszthatjuk a tükrök szélére, a szekrények fogantyúira.

  1. Minden nappal közelebb karácsonyhoz

Készítsünk adventi naptárt, hogy együtt számolja vissza a család a napokat karácsony ünnepéig. Csokikat, cukrokat, kedves üzeneteket rejthetünk megszámozott, aranyszínű borítékokba, amiket lelógathatunk a falon, vagy a konyhaasztalon egy tálban is elhelyezhetjük őket.

  1. Gyertya mindenhol

Tegyünk mécseseket az asztalokra, a fürdőkád szélére, az éjjeli szekrényekre: a gyertyaláng fénye nemcsak szép, de megnyugtató is egy-egy hosszú nap után. Az adventi koszorú mécseseit is meggyújthatjuk minden este, így is várva a karácsonyt.

A karácsonyi dekorációk feldobják a hétköznapokat és az adventi időszakban gondoskodnak az ünnepi hangulatról.