Provident
blog

DIY hógömb fillérekből

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez a karácsonyi díszek is hozzájárulnak, dekoráljuk ki otthonunkat és készítsünk szép, ünnepi tárgyakat, amiket a karácsonyfa alá is betehetünk. A karácsonyi ajándékok házilag is készülhetnek, akárcsak az ünnepi díszek – nézzük, hogy mit készíthetünk a téli napokon!

Vannak olyan klasszikus szalma díszek, csillagok, harangok, amiket a legtöbb korosztály szeret, és szívesen dekorál is velük. Ha jó a kézügyességünk, akkor ezekkel vagy a gyöngyökből fűzött díszekkel is megpróbálkozhatunk – aprólékos munka, de az eredményért biztosan megéri időt tölteni velük. A karácsonyi díszek készítése kikapcsolódást is jelenthet: ne kapkodjunk, hanem szánjuk rá az időt és élvezzük ki az ajándékkészítés minden percét.

A kézzel készített ajándékok mindig külön értéket képviselnek, mi is örülünk, ha valami egyedi ajándékot kapunk, és elkészíteni a saját ötleteinket is izgalmas, élvezetes. A hógömb egy olyan szép ajándék, amit mindenki szívesen kitesz otthon a polcára, és ha meglátja, szeretettel gondol arra, aki ajándékozta számára.

Hógömböt mi magunk is készíthetünk pár lépésben, és ha személyre szabjuk a benne lévő tárgyakat, akkor biztosan nem csak egy új porfogót fog látni benne a megajándékozott.

Hozzávalók:

  • Befőttes üveg + tető
  • Vízálló ragasztó
  • Desztillált víz
  • Glicerin
  • Csillámpor
  • Tasakos műhó
  • Apró díszek

Engedjük el a fantáziánkat, nem kell ragaszkodnunk a karácsonyi formákhoz, ha egy pici görkorcsolya vagy épp egy játéktelefon illik a megajándékozotthoz, akkor tegyünk azt a mini havas tájba!

Elkészítés:

A kiválasztott tárgyakat ragasszuk rá a kupak belső felére, aztán szórjunk az üvegbe műhavat, amibe keverhetünk csillámport is, majd töltsük tele az üveget desztillált vízzel és tegyünk bele egy kanál glicerint (ezt patikában tudjuk beszerezni), amire azért van szükség, hogy szépen lassan hulljon a hó az üvegben. Végül csavarjuk rá szorosan a fedelet az üvegre és kössük át szalaggal az üveg száját. Így már kész az egyedi karácsonyi ajándék, aminek az elkészítése is jó móka!